Πιο πρόσφατα

20/4/18

Τι θα δούμε σήμερα στο In-Edit Festival (Day 3)

David Bowie, Placebo, Johnny Rotten, Eric Clapton και Lee Morgan στις σημερινές προβολές του In-Edit Festival στη Θεσσαλονίκη

Η 5η διοργάνωση του In-Edit Festival στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζεται σήμερα (20/4), με πέντε ακόμα προβολές στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας.

Στη σημερινή ημέρα θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία πέντε χρόνια της ζωής του David Bowie, την πρόσφατη περιοδεία των Placebo στη Ρωσία, τη ζωή του John Lydon aka Johnny Rotten μετά τους Sex Pistols, με τους Public Image Ltd., μια ματιά στο παρασκήνιο της ζωής του Eric Clapton και η ιστορία του τρομπετίστα Lee Morgan, που δολοφονήθηκε από τη γυναίκα του.

Αναλυτικά:

Αίθουσα Ολύμπιον

I called him Morgan
(Kasper Collin, 92', 2016)
Έναρξη: 18.00

Ο τρομπετίστας Lee Morgan δολοφονήθηκε σε ηλικία 33 ετών, από τη γυναίκα του, στο τζαζ κλαμπ όπου εμφανιζόταν. Μία συναρπαστική αφήγηση της ζωής του ταλαντούχου και ευγενή μουσικού, αλλά και εκείνης της ιδιότροπης συζύγου του, μέσα από μαρτυρίες φίλων και συνεργατών, μέσα από φωτογραφίες και μουσικά κομμάτια, από το ξεκίνημα μέχρι την μοιραία νύχτα.


Eric Clapton: A Life in 12 Bars
(Lili Fini Zanuck, 135', 2017)
Έναρξη: 20.00

Μία μοναδική ματιά στη ζωή ενός από τους σπουδαιότερους κιθαρίστες και συνθέτες όλων των εποχών. Ο ίδιος ο Clapton, μας οδηγεί στα παρασκήνια της ζωής του, τόσο της επαγγελματικής όσο και της προσωπικής, παρουσιάζει ανέκδοτο υλικό, σχολιάζει μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του και διαβάζει αποσπάσματα από τα προσωπικά του ημερολόγια, στα οποία αποτυπώνεται το σπάνιο ταλέντο του αλλά και η μάχη που έδωσε με τις εξαρτήσεις και την προσωπική φιλοδοξία.


SPECIAL EVENT
David Bowie. Last five years
(Francis Whately, 89', 2017)
Έναρξη: 22.45

Ο David Bowie δεν υπήρξε ούτε για μία ημέρα κατά τη διάρκεια της ζωής του προβλέψιμος. Κάθε του κίνηση ήταν σχεδιασμένη έτσι ώστε να γοητεύει, να προκαλεί, να ξεπερνάει κάθε πιθανή προσδοκία. Ίσως όμως καμία άλλη περίοδος της συναρπαστικής του ζωής δεν προκαλεί περισσότερο ενθουσιασμό, έκπληξη αλλά και ερωτήματα, όσο τα τελευταία πέντε χρόνια. Ένα ειλικρινές πορτρέτο για έναν από τους καθοριστικότερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα.


Αίθουσα Παύλος Ζάννας

PLACEBO: ALT. RUSSIA
(Charlie Targett-Adams, 71', 2016)
Έναρξη: 21.00

Για περίπου δύο δεκαετίες, οι Placebo, εκφράζουν με την μουσική τους μία εναλλακτική κουλτούρα που αδιαφορεί για το φύλο, την ηλικία και τη φυλή. Συμπληρώνοντας 20 χρόνια από το ξεκίνημά τους, κάνουν μία περιοδεία σε όλη τη Ρωσία, και βρίσκονται απέναντι σε μία αντισυμβατική κουλτούρα που ξεπερνούσε κατά πολύ τα όρια της μουσικής. Οι Placebo μας οδηγούν σε έναν κόσμο που επιμένει να δημιουργεί. Ένα ξεχωριστό ντοκιμαντέρ, που ακολουθεί το ταξίδι του συγκροτήματος, κατά μήκος 10 ρωσικών πόλεων.


The public image is Rotten
(Tabbert Fiiller, 105', ΗΠΑ, 2017)
Έναρξη: 22.30

O John Lydon, γνωστός ως Johnny Rotten, θυμάται, φιλοσοφεί, αφηγείται, σχολιάζει, διαμαρτύρεται και αναπολεί την εποχή που ακολούθησε τη διάλυση των Sex Pistols. Η ιστορία και η εποχή των Public Image Ltd., σε μία απολαυστική αφήγηση του ιδρυτή της. Προσδεθείτε!


Εισιτήρια
Κανονικό: 5€
DOC ALIVE: 8€ (Σάββατο 21/4 20:00)
Πακέτο 2+1 [δεν περιλαμβάνει το doc alive]: 10€
Free Pass: 25€

Διάβασε ακόμα:


Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.