Πιο πρόσφατα

19/4/18

Τι θα δούμε σήμερα στο In-Edit Festival (Day 2)

Το In-Edit Festival συνεχίζεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη με τρεις προβολές στο Ολύμπιον και άλλες δυο στην αίθουσα Παύλος Ζάννας

Το In-Edit Festival άνοιξε χθες την αυλαία του στη Θεσσαλονίκη, με ένα special event στο οποίο περιλήφθηκε και η προβολή του ντοκιμαντέρ David Bowie. Last five years. Το φεστιβάλ συνεχίζεται σήμερα, με πέντε προβολές συνολικά, τρεις στον κινηματογράφο Ολύμπιον και άλλες δυο στην αίθουσα Παύλος Ζάννας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Πέμπτης 19 Απριλίου:

Αίθουσα Ολύμπιον

Chasing Trane: The John Coltrane Documentary
(John Scheinfeld, 99' , 2016)
Έναρξη: 18.00

Ακολουθώντας τον John Coltrane. Ένα συναρπαστικό μουσικό ντοκιμαντέρ, αφιερωμένο σε έναν εκπληκτικά ταλαντούχο πρωτοπόρο της μουσικής, οι συνθέσεις του οποίου αμφισβήτησαν τους κανόνες και εξακολουθούν να επηρεάζουν τους μουσικούς παγκοσμίως. Τοποθετημένο στο κοινωνικό, πολιτικό και πολιτιστικό πλαίσιο της εποχής του, φέρνει τον Coltrane στην μεγάλη οθόνη, σε όλες του τις διαστάσεις, αφήνοντας το κοινό να γνωρίσει τόσο τον καλλιτέχνη όσο και τον άνθρωπο.


The Rolling Stones Olé, Olé, Olé!: A Trip Across Latin America 
(Paul Dugdale, 105', 2016)
Έναρξη: 20.00

Το 2016 οι Rolling Stones, στα πλαίσια της περιοδείας τους, επισκέφθηκαν 10 χώρες της Λατινικής Αμερικής, τις 9 από αυτές για πολλοστή φορά, την δέκατη και τελευταία, για πρώτη. Η ταινία αυτή παρουσιάζει την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα των ζωντανών τους εμφανίσεων σε καθεμία από τις πόλεις, τις ιλιγγιώδεις προετοιμασίες και τα παρασκήνια στη διάρκεια του ταξιδιού με αποκορύφωμα το ιστορικό κλείσιμο της περιοδείας τους στην πρωτεύουσα της Κούβας, Αβάνα, όπου έγιναν η πρώτη ροκ μπάντα που έπαιξε ζωντανά σε ένα κοινό 1.200.000 θεατών.


Grace Jones: Bloodlight and Bami 
(Sophie Fiennes, 115', 2017)
Έναρξη: 22.15

"Η σκηνή μπορεί να είναι ένα μοναχικό μέρος αλλά είναι ένα υπέροχα μοναχικό μέρος". Η νομαδική ζωή της πιο σημαντικής, διεθνώς αναγνωρίσιμης Τζαμαϊκανής είναι ένα υπόδειγμα ελευθερίας και επαγγελματισμού. Πρωτοπόρος και ίνδαλμα, η επιρροή της είναι εξίσου μεγάλη στην μουσική, την φωτογραφία και την μόδα και ακόμη και αν αυτό το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει αρχικά την τραγουδίστρια, μοντέλο και ηθοποιό, δεν αρκείται σε αυτά, αλλά αποκαλύπτει άγνωστες μέχρι τώρα πτυχές της κόρης, μητέρας, αδελφής και γιαγιάς, ακολουθώντας την από την Καραϊβική μέχρι τις ευρωπαϊκές μητροπόλεις.


Αίθουσα Παύλος Ζάννας

Score: A Film music Documentary
(Matt Schrader, 93', 2016)
Έναρξη: 21.00

Η μουσική έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε κινηματογραφική παραγωγή, καθοριστικό στην ένταση των συναισθημάτων, είναι όμως πάντα "αόρατη". Μία συναρπαστική εξιστόρηση της ιστορίας της κινηματογραφικής μουσικής, σε συνδυασμό με την παρουσίαση κάποιων από τα πλέον αναγνωρίσιμα κινηματογραφικά θέματα, το ντοκιμαντέρ αυτό είναι φτιαγμένο για όσους λατρεύουν την μουσική στον κινηματογράφο.


Yallah! Underground 
(Farid Eslam, 85', 2016)
Έναρξη: 22.45

Yallah! στα αραβικά σημαίνει Πάμε! και το ντοκιμαντέρ αυτό ακολουθεί μερικούς από τους πιο σημαντικούς και πρωτοπόρους αντιπροσώπους της εναλλακτικής αραβικής κουλτούρας από το 2009 μέχρι το 2013, καταγράφοντας τη δουλειά τους, τα όνειρά τους και τους φόβους τους, στις σύγχρονες αραβικές κοινωνίες. Σε ένα σημείο του κόσμου γεμάτο ένταση, οι νέοι καλλιτέχνες, προσπαθούν εδώ και χρόνια να εκφραστούν ελεύθερα και να προωθήσουν απελευθερωμένες αντιλήψεις για τις κοινωνίες στις οποίες ζουν.


Εισιτήρια
Κανονικό: 5€
DOC ALIVE: 8€ (Σάββατο 21/4 20:00)
Πακέτο 2+1 [δεν περιλαμβάνει το doc alive]: 10€
Free Pass: 25€

Διάβασε ακόμα:


Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.