Πιο πρόσφατα

9/12/17

Rollin' Dice - Way to the Sun

Μία... bluesy heavy rock έκρηξη διαρκείας από τους Rollin' Dice στο ντεμπούτο άλμπουμ τους, Way to the Sun

Οι Rollin' Dice είναι μια heavy rock μπάντα με έδρα την Αθήνα και έντονα επηρεασμένη από το blues attitude, όχι όμως και προσκολλημένοι βεβαίως εκεί. Πριν από μερικές εβδομάδες κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους, Way to the Sun, με το περιοδικό Metal Hammer, το οποίο αποτελείται από οκτώ εμπρηστικά κομμάτια.

Το άλμπουμ ξεκινά με το Live it Up, το οποίο με το δυναμικό και ηλεκτρισμένο ξεκίνημα του μας δίνει μια πολύ καλή γεύση για το τι θα ακολουθήσει, κυρίως όταν γίνεται και το μπάσιμο από τα μπριζωμένα φωνητικά. Το groove αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο ακόμα πιο φανερά στο New Heights, το οποίο ακολουθεί σε ταχύτητα το Live it Up και περιλαμβάνει κι ένα μικρό κιθαριστικό σόλο βγαλμένο από τα 90s.


Ο κιθαριστικός χαρακτήρας της μπάντας είναι έντονος σε όλο το άλμπουμ, όπως και στην εισαγωγή του Common Lies, με την 70s - 80s αισθητική του που δίνει μία ακόμα επιπλέον οπτική στο πολύπλευρο μουσικό φάσμα που καλύπτουν οι Rollin' Dice, με κάτι από Deep Purple και κάτι από Black Sabbath.

Το κομμάτι που έδωσε και το όνομα του στο άλμπουμ, Way to the Sun, έρχεται σχεδόν επικό, στο σταυροδρόμι που οι Clutch συνάντησαν τους Guns n' Roses (των early 90s, τότε που ακουγόταν ακόμα), με μια περιρρέουσα ατμοσφαιρικότητα να τριγυρίζει το κομμάτι στο background όσο μπροστά κιθάρα, φωνητικά και ντραμς... κάνουν τα δικά τους στο συνολικά σχεδόν 9λεπτο κομμάτι.


Το Into the Graveyard είναι αυτό ακριβώς που θα μπορούσες να περιμένεις: Το πιο μπλουζ κομμάτι του δίσκου, το πιο αργό και πιο... στοιχειωτικό, σαν μια μελωδία φτιαγμένη για rock n' roll Halloween.


Μια ακόμη μπλουζ εισαγωγή μας βάζει στο Roundabout κατεβάζοντας τα φώτα και γεμίζοντας -ξανά- το ποτήρι με μπέρμπον, λίγο πριν έρθει η rock n' roll έκρηξη και σε ανατινάξει πριν προλάβεις να πεις ότι ήρθε η στιγμή να χαλαρώσεις.

Αυτή η στιγμή θα έρθει λίγο αργότερα, με τον έντονο μπλουζ χαρακτήρα να βρίσκει στις βαριά μουσική των Rollin' Dice τον κατάλληλο συνοδοιπόρο για το κομμάτι που έχει τον τίτλο What About Today. Το άλμπουμ ολοκληρώνεται με το "θορυβώδες" Runnin (The Mind), όχι ιδιαιτέρως γρήγορο, αλλά σίγουρα ατμοσφαιρικό και επικό, το ιδανικό τελείωμα, σαν αρχαία τραγωδία που καταλήγει στην κάθαρση, την εξιλέωση, το -pun intented- δρόμο προς τον ήλιο.




Συνολικά, το Way to the Sun, αποτελεί ένα εξαιρετικό, συμπαγές, με αρχή, μέση και τέλος άλμπουμ. Εκρηκτικό και ατμοσφαιρικό εκεί που πρέπει, με ένα αισθητικό κράμα από τα 70s, τα 80s και τα 90s, αλλά επίκαιρο, φανερά γραμμένο στην εποχή που κυκλοφορεί, μία πολύ καλή και δυναμική έναρξη στη δισκογραφία από τους Rollin' Dice, οι οποίοι ελπίζουμε να συνεχίσουν για καιρό στο ίδιο μοτίβο και να μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια.

υ.γ. Shoutout στο artwork του άλμπουμ το οποίο είναι πιθανόν εμπνευσμένο από τον τέλειο άνθρωπο του Leonardo DaVinci.


Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.