Πιο πρόσφατα

19/1/18

Black Hat Bones: "Αν δεν ονειρευόμασταν θα τα είχαμε παρατήσει"

Οι Black Hat Bones μιλούν στον Summer Rain, λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή του θρυλικού An Club για να παρουσιάσουν το τελευταίο τους EP, The Ghost Bites Back

Ενέργεια, ηλεκτρισμός και rock n' roll attitude: Αν τα ενώσεις, μέσα από τον κεραυνό θα γεννηθούν (pun intented) οι Black Hat Bones. Η τετράδα από τη Σπάρτη που εδρεύει και έχει καταλάβει την Αθήνα, παρουσιάζει σήμερα (19/1) το νέο της EP, The Ghost Bites Back, στο θρυλικό An Club στα Εξάρχεια και λίγο πριν ετοιμαστούν για την κατεδάφιση του χώρου, μιλούν στον Summer Rain.

Μία συνέντευξη για τη δική τους μουσική και τη μουσική των 90s, για τα όνειρα και τη σκληρή δουλειά, όπως φυσικά και για το αν μπορεί κανείς να ζήσει από τη μουσική... ή να ζήσει χωρίς αυτήν.

UPDATE: Λόγω προβλήματος με την παροχή ρεύματος στο χώρο, το σημερινό live μεταφέρεται στο Off the Chain Club, δίπλα στο An Club. Περισσότερες πληροφορίες στην ανακοίνωση του συγκροτήματος, εδώ.

Κοινό -όχι και τόσο- μυστικό, ότι μπορεί κανείς να καταλάβει τι σημαίνει BHB στις ζωντανές σας εμφανίσεις. Τι πιστεύετε ότι κάνει ξεχωριστή μια δική σας συναυλία; Η ενέργεια, ο κόσμος, εσείς οι ίδιοι;

Όλα μαζί χρειάζονται για να δέσει το γλυκό και όταν υπάρχουν όλα, τότε μια συναυλία γίνεται ξεχωριστή.

Θα ήθελα να σταθούμε λίγο περισσότερο στο live του An Club, μιας και αποτελεί παράλληλα παρουσίαση του The Ghost Bites Back. Ποια είναι τα πλάνα σας, και τι ενδεχομένως περιμένετε από αυτή τη συναυλία;

Θα παίξουμε το νέο μας ΕΡ μαζί με φίλους. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο. Τι άλλο να περιμένουμε;

Υπάρχουν κι άλλα live στα σχέδια στο σύντομο μέλλον;

Μετά το live στο An Club θα βγούμε για πρώτη φορά εκτός συνόρων για ένα mini tour στα Βαλκάνια, κάτι που το θέλαμε αρκετά χρόνια τώρα. Από εκεί και πέρα ελπίζουμε να κλείσουμε όσα περισσότερα live μπορούμε.


Ποια θεωρείτε κορυφαία live στιγμή στη μέχρι τώρα καριέρα σας;

Όλα μας τα live για τον καθένα μας είναι ξεχωριστά για διάφορους λόγους, αλλά αν πρέπει να επιλέξουμε κάποιες στιγμές σίγουρα το ότι έχουμε βρεθεί στο Rockwave, το Ejekt, το Desertfest και μαζί με τους Clutch είναι κάτι μεγάλο για μας και δυνατό που μας κάνει να συνεχίζουμε για ακόμη περισσότερες παρόμοιες εμπειρίες.

Υπάρχει ένας χώρος/ φεστιβάλ που θα ονειρευόσασταν να παίξετε;

Τα όνειρα είναι πολλά. Αν δεν ονειρευόμασταν θα τα είχαμε παρατήσει. Η σκληρή δουλειά τα κάνει πραγματικότητα, ή αν δεν κάτσει, τα κάνει να αξίζουν.

Το The Ghost Bites Back ήλθε μόλις λίγους μήνες μετά το 2ο άλμπουμ σας, Born in a Thunder. Μάλλον εκτός από τη σκηνή, δεν μπορείτε να μείνετε μακριά ούτε και από το στούντιο για πολύ.

Ήταν ιδέες που προέκυψαν λίγο καιρό μετά το Born in a Thunder και αφού τις ολοκληρώσαμε είπαμε να κάνουμε αυτό το βήμα. Απλά το θέλαμε και είμαστε κάτι παραπάνω από χαρούμενοι με το αποτέλεσμα και την απόφαση που πήραμε.


Πότε περίπου μπορούμε να περιμένουμε να ακούσουμε δείγμα από το EP;

Έχουν βγει ήδη δυο δείγματα στο YouTube ("Howl in me", "... Bites Back") και το υπόλοιπο ΕΡ θα κυκλοφορήσει στην ουσία στις 19 Γενάρη (τη μέρα του live  στο An Club) και σε φυσική μορφή.


Όντας και οι ίδιοι "90s kids", κατά πόσο έχουν παίξει ρόλο τα ακούσματα της εφηβείας στη μουσική που δημιουργείτε τώρα;

Ό,τι δίσκος έπεσε στα χέρια μας από τη μέρα που ξεκινήσαμε να αντιλαμβανόμαστε τη μουσική σαν έννοια μέχρι τη μέρα που πιάσαμε όργανα και δοκιμάσαμε κάτι δικό μας, έπαιξε το δικό του ρόλο.

Υποθέτω πως το ζητούμενο είναι η μουσική που ακούει και αναπαράγει κανείς ως έφηβος, παράλληλα να εξελίσσεται όσο μεγαλώνει, διαφορετικά μάλλον δεν θα υπήρχε και μεγάλη εξέλιξη στη μουσική. Νιώθετε πως εσείς, ως BHB, παίρνοντας φυσικά, όπως όλοι, κομμάτια της ήδη υπάρχουσας μουσικής και πηγαίνετε ένα βήμα πιο μπροστά;

Λογικά ναι. Γράφουμε τη μουσική που υπάρχει μέσα μας. Σίγουρα είναι επηρεασμένη από τα ακούσματά μας, αλλά δεν παύει να υπάρχει το προσωπικό στοιχείο, πράγμα που αποτελεί δείγμα εξέλιξης.

Πόσο γαμάτο -ή όχι- είναι να έχεις ένα άτομο της μπάντας να σχεδιάζει τα πάντα, από artwork δίσκων έως αφίσες;

Είναι ό,τι καλύτερο γιατί υπάρχει ένας άνθρωπος που καταλαβαίνει ακριβώς τι αρέσει στη μπάντα, ποια είναι η αισθητική της και απλά έχει το ελεύθερο να κάνει αυτό που θέλει γιατί σίγουρα θα αρέσει σε όλους.


Η έδρα σας είναι η Αθήνα, αλλά κατάγεστε από τη Σπάρτη. Πώς και πότε ήρθε η "μεγάλη απόφαση" της, ας την ονομάσουμε έτσι, εσωτερικής μετανάστευσης;

Δεν πήραμε ποτέ αυτή την απόφαση γιατί ανεβήκαμε στην Αθήνα όλοι για σπουδές ταυτόχρονα, οπότε έκατσε.

Και η κλασσική ερώτηση "κρίσεως": Μπορεί κανείς να ζήσει από τη μουσική;

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί, κατά κύριο λόγο όχι μάλλον. Ωστόσο μια καλή ερώτηση θα ήταν: Μπορεί κάποιος που ασχολείται με τη μουσική και τη γουστάρει να ζήσει χωρίς αυτή;


*Το πιο πρόσφατο full length album των Black Hat Bones, Born in a Thunder, κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2017 και περιλαμβάνεται στα κορυφαία άλμπουμ της χρονιάς για τον Summer Rain.

Διάβασε ακόμα:


**Σήμερα (19/1) το συγκρότημα θα ανέβει στη σκηνή του An Club παρουσιάζοντας το πιο πρόσφατο πόνημα του, το The Ghost Bites Back EP. Περισσότερα εδώ.

Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.