Πιο πρόσφατα

5/9/17

Η Θεσσαλονίκη είναι σε "Street Mode"

Όλα τα highlights του φετινού Street Mode Festival είναι εδώ!

Τρεις ημέρες, περίπου 50 ονόματα, πέντε stages, περισσότερες από 20.000 κόσμου, ακόμα περισσότερες μπύρες. Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας γρήγορος απολογισμούς του 9ου -και πιο πετυχημένου μέχρι στιγμής- Street Mode Festival. Ο Summer Rain ήταν εκεί και με καθημερινά ρεπορτάζ σας μετέφερε ό,τι συνέβαινε πάνω, κάτω και γύρω από τις σκηνές του φεστιβάλ και τώρα ήρθε η ώρα για μια συνολική ανασκόπηση.

Παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω κάποιων τεχνικών θεμάτων αλλά και των παράλληλων εμφανίσεων, όπου χάσαμε κάποιους καλλιτέχνες που θέλαμε να δούμε, και φυσικά τη ζέστη που υπήρχε στις εσωτερικές σκηνές, μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι και εμείς, και ο κόσμος, και η διοργάνωση, αλλά και οι καλλιτέχνες έμειναν αρκούντως ικανοποιημένοι, από μια τουλάχιστον αξιοπρεπέστατη διοργάνωση, με την... αποστολή να έρχεται τέλος εις πέρας με αρκετή επιτυχία.

Επιτυχία και εμπορική, μιας και κανείς δεν περίμενε τόσο μεγάλη προσέλευση κόσμου, και διοργανωτικά, με όλα τα συγκροτήματα που συμμετείχαν να μας αφήνουν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία, μια όμορφη κούραση και έναν γλυκό πόνο στα κόκαλα από το χορό και το φυσικά το... ξύλο.



Την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ παρακολουθήσαμε κατά σειρά εμφάνισης τους Big Nose Attack, Bad Movies, Noise Figures, τη μεγάλη έκπληξη που ήρθε από την ska/ reggae/ dub παρέα των Skints, τους μαγικούς Naxatras, τους Vodka Juniors, τους Nightstalker με τον Αργύρη να "βάζει κάτω" τα προβλήματα υγείας του και να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια αποδίδοντας όσο καλύτερα μπορούσε στη σκηνή, και τους ψυχεδελοβουκολικούς Villagers of Ioannina City.



Δες εδώ το ρεπορτάζ μας για την Day 1 του 9ου Street Mode Festival και εδώ όλες τις φωτογραφίες.


Το πλήρες πρόγραμμα της 1ης ημέρας του φεστιβάλ:


Και η 2η ημέρα είχε αρκετή δόση σκληρού και ψυχεδελικού ήχου, καθώς και πανκ, αλλά και balkan, ska. Από τις σκηνές του Street Mode πέρασαν τη 2η ημέρα οι Baildsa, οι City of the Sun, πρώτη φορά στην Ελλάδα αλλά ήδη έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό, οι Puta Volcano, οι Xatzifrageta, οι εκστατικοί My Sleeping Karma, οι καθηλωτικοί Planet of Zeus, οι ατμοσφαιρικοί Sleepin Pillow, οι... ημίγυμνοι King Blues, και φυσικά το όνομα που περιμέναμε ένα χρόνο για να ξαναδούμε, το next big thing της celt punk σκηνής, οι Rumjacks.




Δες εδώ το ρεπορτάζ μας για την Day 2 του 9ου Street Mode Festival και εδώ όλες τις φωτογραφίες.





Το πλήρες πρόγραμμα της 2ης ημέρας του φεστιβάλ:


Την 3η ημέρα, αν και αργήσαμε λίγο να φτάσουμε στο FIX Open Air, και όταν φτάσαμε ήδη ήταν γεμάτος ο χώρος, προλάβαμε να δούμε αρκετές από τις εμφανίσεις. Συγκεκριμένα, ξεκινώντας από της 19.30 που ήμασταν εκεί είδαμε τους: Koza Mostra, Θραξ Πανκc, 63 High, Cyanna Mercury, Delinquent Habits, Despite Everything, 1000Mods, Dub Pistols, Last Drive και Dubioza Kolektiv.





Δες εδώ το ρεπορτάζ μας για την Day 3 του 9ου Street Mode Festival και εδώ όλες τις φωτογραφίες.




Το πλήρες πρόγραμμα της 3ης ημέρας του φεστιβάλ:


Το Street Mode είναι πλέον θεσμός, μεγαλώνει κάθε χρόνο όλο και περισσότερο, και είναι στο ετήσιο καλεντάρι με τα φεστιβάλ που πρέπει οπωσδήποτε να παρακολουθήσεις. Ελπίζουμε να συνεχίσει έτσι και να μιλάμε γι αυτό πολλά χρόνια ακόμη.

Στα επόμενα. Βίβες.

Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.