Πιο πρόσφατα

3/9/17

9th Street Mode Festival day 2 @ FIX Open Air, 2/9/2017

Με πλάτες και πόδια ακόμα να πονάνε από την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ, το Σάββατο 2/9 κατηφορίσαμε ξανά προς το FIX Open Air, για την Day 2 του φετινού Street Mode Festival. Planet of Zeus, Rumjacks, My Sleeping Karma, The King Blues, City of the Sun, Sleepin Pillow, Xatzifrageta, Puta Volcano, Baildsa κ.α. παρέλασαν στις τέσσερις σκηνές του φεστιβάλ και ο Summer Rain δήλωσε για ακόμα μια φορά ηχηρό παρόν.

Λίγο μετά τις 19.00 και την ολοκλήρωση του 1vs1 Female All Style Battle κατέλαβαν την Mode Stage οι Baildsa, οι οποίοι έθεσαν από νωρίς το απόγευμα και το βράδυ μας σε κατάσταση υψηλής ταχύτητας. Ένα σχετικά σύντομο αλλά έντονο σετ από τους 'Balkan Ninjas' για να ζεσταθούμε με balkan, ska, punk και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς ακούγοντας το όνομα των Baildsa.


Στην έτερη ανοικτή σκηνή, το Street Stage, ξεκίνησαν λίγο πριν τις 20.00 το δικό τους σετ οι City of the Sun. Από post rock έως φλαμένκο, με μελωδίες πότε ξεσηκωτικές και πότε ταξιδιάρες, το ακουστικό τρίο από τη Νέα Υόρκη στην πρώτη του εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη κέρδισε το κοινό του φεστιβάλ και είμαστε αρκετά σίγουροι πως θα τους ξαναδούμε πιο σύντομα απ' ότι θα περιμέναμε. Κάπου εκεί, μάθαμε και το πρώτο όνομα του επόμενου Street Mode, καθώς με ένα teaser στις γιγαντοοθόνες η διοργάνωση φρόντισε να μας ανακοινώσει, δια στόματος του ίδιου του Dick Valentine aka Tyler Spencer, τη συμμετοχή των Electric Six στο 10ο Street Mode Festival.


Μια μικρή δόση ψυχεδέλειας και heavy rock με στοιχεία grunge από τους Puta Volcano στην Sailor Jerry Stage, σε ένα έντονα ατμοσφαιρικό live που ανέβασε ακόμα περισσότερο την ήδη απίστευτα υψηλή θερμοκρασία του κλειστού χώρου, πριν βγούμε και πάλι στη Mode Stage για να προλάβουμε να πάρουμε μια γεύση από το κάφρικο -χιουμοριστικό αν προτιμάς- κάτι σαν ροκ των Xatzifrageta, σε full band σύνθεση και το... xatzi σε καρέκλα με το κλασσικό γυαλί ηλίου.



Οι My Sleeping Karma έγιναν ένα με τον κόσμο και ο κόσμος έγινε ένα με τους My Sleeping Karma, με το ψυχεδελικό σκληρό ροκ τους και τις 'σκαλωτικές' video προβολές τους να σε μαγνητίζουν από την αρχή μέχρι το τέλος του σετ τους, παρακαλώντας να παίξουν κι άλλο. Δεν πειράζει, στα επόμενα.


Δεν πειράζει, γιατί στη Mode Stage ανέβαινε στη σκηνή ένα από τα κορυφαία -αν όχι το κορυφαίο- ελληνικό συγκρότημα του σκληρού ήχου, οι Planet of Zeus. Σε φόρμα και με διάθεση να αποτελειώσουν ό,τι τυχόν έμεινε όρθιο από τους My Sleeping Karma, οι Planet of Zeus μετέτρεψαν το χώρο μπροστά στη σκηνή σε ρινγκ και τον υπόλοιπο χώρο του FIX Open Air στη 'δική τους' πλατεία, μιας και ακόμα και το τελευταίο κεφάλι δεν σταμάτησε να κουνιέται πάνω κάτω, με δική του αυτόνομη βούληση υπό τις διαταγές της μουσικής των Planet of Zeus.




Αν οι Puta Volcano ανέβασαν τη θερμοκρασία και μας πρόσφεραν ένα ατμοσφαιρικό live, οι Sleepin Pillow πήγαν ένα βήμα παραπέρα και μετέτρεψαν σε κόλαση την Sailor Jerry Stage. Μια κόλαση γεμάτη αισθησιακούς, ατμοσφαιρικούς, ψυχεδελικούς ήχους, ηλεκτρονικούς και κιθαριστικούς, και στίχους παράξενους αλλά μοναδικούς.


Η δεύτερη μέρα πέρασε από πολλές φάσεις, αλλά δεν γινόταν να κλείσει με κάτι άλλο παρά με πάρτυ. Φρόντισαν γι αυτό οι King Blues στην Street και οι Rumjacks στην Mode Stage. Οι πρώτοι, με punk, ska, reggae, αγάπη, ειρήνη και ξύλο στους φασίστες, με τον τραγουδιστή να ξεκινά με κοστούμι και να καταλήγει ημίγυμνος.


Οι μεν δεύτεροι, μετά τη σχέση λατρείας με το ελληνικό κοινό που δημιουργήθηκε πέρυσι στο Los Almiros Festival, επέστρεψαν και έπαιξαν για πρώτη φορά στο Street Mode Festival. Με τρομερή διάθεση και ενέργεια -και, φυσικά, πράσινα φώτα- παρέσυραν και το κοινό στους κελτοπανκ ρυθμούς τους και μετέτρεψαν το χώρο του φεστιβάλ σε μια τεράστια παμπ και το κοινό σε leprecons που χόρευαν ασταμάτητα.




Ώρα να επιστρέψουμε και να γεμίσουμε μπαταρίες για την 3η ημέρα του φεστιβάλ.

Το πλήρες πρόγραμμα της 2ης ημέρας του φεστιβάλ:


Το πλήρες πρόγραμμα της 3ης ημέρας του Street Mode Festival:


Δες εδώ το ρεπορτάζ της πρώτης ημέρας.

Ακολουθεί ρεπορτάζ για την 3η ημέρα, μείνετε συντονισμένοι! Δες εδώ όλο το πρόγραμμα και τα παράλληλα events!

Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες εδώ.

Κείμενο - φωτογραφίες: Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.