Πιο πρόσφατα

30/8/17

Στην αγέλη των Planet of Zeus

Το όνομα τους έχει γίνει σύνθημα και σε κάθε τους συναυλία είσαι τυχερός αν φύγεις με λιγότερο από μερικά σπασμένα πλευρά και αρκετές μελανιές. Είναι οι Planet of Zeus, είναι η κορυφαία ελληνική μπάντα του σκληρού ήχου και λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή του Street Mode Festival μιλούν στον Summer Rain για την... σχέση πάθους που έχουν με το κοινό της Θεσσαλονίκης, το πιο πρόσφατο δισκογραφικό τους πόνημα, Loyal to the Pack, την "έκρηξη" της stoner στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Πρώτη φορά στο Street Mode, ποιες είναι οι προσδοκίες σας γι αυτό το live;

Η αλήθεια είναι ότι είναι ή δεύτερη φορά που μας προσκαλούν στο Street Mode. Όπως και την προηγούμενη φορά, και βασικά όπως κάθε φορά στην Θεσσαλονίκη, αναμένουμε το απόλυτο πανδαιμόνιο.

Κάθε σας συναυλία στη Θεσσαλονίκη είναι κι ένας μικρός σεισμός. Πώς έχει δημιουργηθεί αυτή η σχέση με το κοινό της πόλης;

Είναι μια σχέση  πάθους. Ξεκίνησε το 2007 υπό το καθεστώς της άγνοιας και για τις δύο πλευρές. Με τα χρόνια όμως, η ανάγκη μας να παίζουμε μπροστά σε ένα από τα πιο εκδηλωτικά ακροατήρια που έχουμε συναντήσει ποτέ, επέφερε την «ερωτική» σχέση που έχουμε συνάψει με τους "μουρλούς" της Θεσσαλονίκης.

Τελικά οι Planet of Zeus είναι stoner, είναι metal, είναι fuzz, ή απλά rock;

Εμείς λέμε ότι παίζουμε ροκ, αλλά όπως του φανεί του καθενός.


Νιώθετε κομμάτι των συγκροτημάτων που συνέβαλλαν στην έκρηξη της ελληνικής ‘σκληρής’ σκηνής τα τελευταία χρόνια;

Νιώθουμε σαν μια οικογένεια που θέλει να γράφει μουσική και να ταξιδεύει για να την διαδώσει. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Εν έτει 2017, οι Planet of Zeus βρίσκονται σ' αυτό που αρκετά κλισέ θα ονομάσουμε "κορυφή" και ανεβαίνετε ταχύτατα και στο εξωτερικό. Όταν ξεκινούσατε σαν πιτσιρικάδες το περιμένατε/ ονειρευόσασταν ποτέ;

Όταν ξεκινήσαμε μόνο κορυφές δεν σκεφτόμασταν. Το μόνο που είχαμε στο νου είναι να προβάρουμε και όταν προέκυπτε η ευκαιρία για κάποιο live να ανεμίζουμε τα εσώρουχα μας στον αέρα από χαρά.


Το Loyal to the Pack ήταν σε μεγάλο μέρος του κάτι διαφορετικό ηχητικά. Πώς γεννήθηκε αυτός ο δίσκος και η καινούρια προσέγγιση;

Η προσέγγιση στο Loyal to The Pack ήταν προϊόν της ανάγκης που νιώθαμε από κοινού και οι τέσσερις, να εξελίξουμε την μουσική μας, να μη μείνουμε στάσιμοι, να μην παίξουμε safe.

Οι εμφανίσεις σας περνούν κι αυτές κάποιο στάδιο "ωρίμανσης"; Σας είδαμε πριν από μερικές εβδομάδες στο Los Almiros Festival και αυτό που παρακολουθήσαμε νομίζω πως ήταν ένα show που θα ζήλευαν και θρυλικές μπάντες.

Αυτό που έγινε στον Αλμυρό ήταν πέρα από κάθε μας προσδοκία. Όπως είπε και ο Μπάμπης στο μικρόφωνο κατά την διάρκεια του live, είναι και θα είναι ένα από τα καλύτερα live που έχουμε βρεθεί.


Βρες εδώ όλες τις λεπτομέρειες για το 9ο Street Mode Festival!

*Οι φωτογραφίες είναι του Λάμπρου Loco Παπαευθυμίου από το 6ο Los Almiros Festival. Περισσότερα εδώ.

Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.