Πιο πρόσφατα

5/4/17

6ο Music Highway Festival @ Κύτταρο, 1/4/2017

Πρωταπριλιά βρέθηκα τυχαία -μπα, καθόλου τυχαία τώρα που το ξανασκέφτομαι- στην Αθήνα. Πρωταπριλιά ορίστηκε να γίνει και το Music Highway Festival, η διοργάνωση που με επιτυχία φέρνουν εις πέρας εδώ και μια εξαετία οι Mr. Highway Band.

Στη φετινή έκδοση του φεστιβάλ συμμετείχαν οι ίδιοι, φυσικά, παρουσιάζοντας το νέο και πιο ώριμο μέχρι στιγμής άλμπουμ τους, The Rebel Artist, οι Big Nose Attack και οι Drunken Gramophone. Δηλαδή, άνοιξε μπύρες, γέμισε πνευμόνια με καπνό κι άσε το παράταιρο αλλά ίδιο rock n' roll και των τριών να σε παρασύρει.

Ως ντουέτο πλέον, γύρω στις 21.30 ανέβηκαν στη σκηνή του ιστορικού Κυττάρου οι Drunken Gramophone. Με τον κόσμο ακόμη να είναι "μουδιασμένος", μας προσέφεραν ένα πρώτο ζέσταμα με το σκληρό και groovy rock n' roll τους, ιδανικό ταίριασμα και πρώτο τίναγμα του κεφαλιού για να πάει καλά η βραδιά.


Άνθρωποι συνέχιζαν να έρχονται και το κάλεσμα των Big Nose Attack για μάζεμα μπροστά στη σκηνή σε λίγο έγινε αναγκαιότητα, με το χώρο σχεδόν να γεμίζει. Οι "εραστές της πίτσας" μας οδήγησαν στα περίεργα στενάκια του κόσμου τους, όπου συνυπάρχουν οι σκοτεινές γωνίες με τα πολύχρωμα φώτα, ο έρωτας, ο θάνατος και η ζωή. Πότε με πιο δυναμικά riffs, πότε χαμένοι στην ίδια τους την ατμοσφαιρικότητα, πάντοτε όμως με τρομερή -εσωτερική και φυσική- ενέργεια.



Κι όταν τα ρολόγια μας έδειξαν περίπου 23.30, τα φώτα έσβησαν και στο stage ανέβηκαν πέντε μουσάτοι τύποι. Οι Mr. Highway Band ήταν εκεί, έτοιμοι να μας θυμίσουν για ποιους λόγους τους αγαπάμε. Με πλήθος guests, από την Georgia Poutous που ανέβηκε πρώτη μαζί τους στη σκηνή και τραγούδησε αρκετά κομμάτια, στους Γιάννη Ρόβα και Renato Kushi στα πνευστά, στο Νίκο Γιούσεφ στην... ειδικότητα του, το μουσικό πριόνι, ενώ εκεί ήταν και ο Παντελής Κυραμαργιός στα πλήκτρα, ο Πάνος Φωτάκος στις κιθάρες, ο Γιάννης Παχίδης, που εμφανίστηκε και με τους Big Nose Attack, στη φυσαρμόνικα, ο Μανώλης Καμπούρης στο τζέμπε, η Γιάννα Π. στα φωνητικά, φορώντας μπλούζα των Αντισωμάτων, που δήλωσαν ηχηρά παρόν στο φεστιβάλ, και ο Γιάννης Μπουγάς στο μπάντζο.



Μια εμφάνιση γεμάτη "rock n' roll attitude", ενέργεια, βλέμματα γεμάτα φωτιά και διάθεση για να τα... σπάσουν, από τους Mr. Highway Band, που μας παρουσίασαν ολόκληρο το Rebel Artist αποδίδοντας όσο καλύτερα -καλύτερα κι απ' ότι θα περιμέναμε- τα κομμάτια του δίσκου πιστοί στην αισθητική του και το γεμάτο ήχο του.


Μετράμε ήδη τις μέρες για να τους ξαναδούμε, και στα επόμενα, πιο ψηλά, και μετά από μια δεκαετία, να γράφουμε για το 16ο Music Highway Festival.

Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες εδώ.

Κείμενο - φωτογραφίες: Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.