Πιο πρόσφατα

24/2/17

Οι Depeche Mode ΔΕΝ είναι η "επίσημη μπάντα" της άκρας δεξιάς

Οι Depeche Mode διαλύουν τις φήμες πριν καν ξεκινήσουν, σε σχέση με δηλώσεις του Richard Spencer, ηγέτη αμερικανικής εθνικιστικής παράταξης, ο οποίος είπε πριν λίγες μέρες ότι "οι Depeche Mode είναι το επίσημο συγκρότημα της άκρας δεξιάς".

Η απάντηση του συγκροτήματος ήταν άμεση, λιτή και καθαρή, με τον εκπρόσωπο τους να δηλώνει στο Pitchfork ότι "Είναι μια αστεία δήλωση. Οι Depeche Mode δεν έχουν την οποιαδήποτε επαφή με τον ακροδεξιό Richard Spencer και δεν υποστηρίζουν την ακροδεξιά κίνηση".

Η κίνηση του συγκροτήματος εξέθεσε τον Spencer, ο οποίος... έτρεξε να τα μαζέψει, υποστηρίζοντας ότι το σχόλιο του ήταν ένα αστείο και δεν έχει κάποια επαφή με τους Depeche Mode, απλώς είναι παλιός φαν τους, και σημείωσε ότι δεν πρέπει να τον "παίρνουν στα σοβαρά όταν αστειεύεται".

Κατά πόσο γέλασαν, βέβαια, οι Depeche Mode και οι κοινωνικοπολιτικοί στίχοι τους (βλ. Shame, Two Minute Warning, People are People, The Landscape is Changing κ.α.) με αυτό το αστείο, μάλλον αμφισβητείται.

Άκουσε εδώ το νέο single των Depeche Mode, Where's the Revolution.

Στα πλαίσια της περιοδείας για την προώθηση του νέου τους άλμπουμ, Spirit, οι Depeche Mode επιστρέφουν στις 17 Μαΐου για μια ακόμα συναυλία στη χώρα μας. Περισσότερα εδώ.

Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.