Πιο πρόσφατα

25/11/16

Cyanna Mercury & Zayk @ Rover Bar, 23/11/2016

Μπάντες που δεν γεμίζουν στάδια στην Αθήνα σπάνια βρίσκουν ανταπόκριση εκτός αυτής, με τη Θεσσαλονίκη να μην αποτελεί -συνήθως- εξαίρεση στον κανόνα για τις πόλεις πέραν της πρωτεύουσας. Το psych rock "δίδυμο" των Cyanna Mercury και Zayk όμως κέρδισε και με το παραπάνω τον κόσμο που βρέθηκε την Τετάρτη στο Rover Bar.

Οι Zayk, αν δεν τις έχεις ακουστά, είναι ένα all female συγκρότημα που δημιουργήθηκε... από σπόντα, όταν τέσσερις φίλες και συνάδελφοι αποφάσισαν να τζαμάρουν μαζί. Το αποτέλεσμα αρκετά ιδιαίτερο και σκαλωτικό. Παρά την απουσία στίχων, η τετράδα έβαλε τα δυνατά της και παρουσίασε ένα σχεδόν μονόωρο σετ με έντονους ψυχεδελικούς ήχους, σε υψηλές εντάσεις κατά κύριο λόγο.

Πλέον το ημερολόγιο είχε περάσει στην πλευρά της Πέμπτης και στη σκηνή ανέβηκαν οι Cyanna Mercury -μην μας ρωτήσετε πώς κατάφεραν πέντε άτομα να βολευτούν στη σκηνή, απλά το έκαναν. Το συγκρότημα παρουσίασε ολόκληρο το Archetypes, το νέο τους EP, με τα κομμάτια να παίζονται στη σειρά που υπάρχουν και στο EP, όπως και κάποια παλιότερα. Είναι ψυχεδελικό ροκ, αλλά είναι και πολλά περισσότερα όπως λένε οι ίδιοι, και μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους.


Τρομερή ενέργεια, φωνητικά και τύμπανα στο μάξιμουμ, απόλυτα αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουν, ίσως από επαγγελματισμό, σίγουρα επειδή το γουστάρουν. Μία από τις υποτιμημένες ελληνικές μπάντες, που θα έπρεπε να "γεμίζουν στάδια". Είναι ακόμα νωρίς θα πεις, μιας και το Archetypes αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη τους δουλειά. Η αξία τους όμως φαίνεται και ευελπιστούμε σύντομα να αναγνωριστεί.

υ.γ. Ναι, θα πρέπει να αναβαθμίσουμε τον εξοπλισμό μας, ή να μπουν πολλά περισσότερα φώτα στο Rover. Μάλλον το πρώτο, αγαπάμε σκοτεινό Rover.


Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες της συναυλίας εδώ.

Κείμενο - φωτογραφίες: Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.