Πιο πρόσφατα

9/10/16

Bailemos @ Μαύρη Τρύπα, 6/10/2016

Βράδυ Πέμπτης, ζεστό, αν σκεφτείς ότι είμαστε αρχές Οκτώβρη. Οι Bailemos παρουσιάζουν στη Μαύρη Τρύπα το ντεμπούτο EP τους, που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό, και δεν γινόταν να λείψουμε.

Την προσοχή μας τράβηξε η προσέλευση, που ήταν αρκετά μεγάλη και από αρκετά νωρίς. Δεν συναντάς συχνά καινούρια μπάντα που έχει τόσο φανατικό κοινό, που την υποδέχεται με συνθήματα και πανό στη σκηνή. Βέβαια, κι αυτοί δίνουν λόγους στο κοινό να τους υποδέχεται έτσι -ανεβαίνοντας στο πατάρι με τρόπο θεατρικό.

Χαβαλέδες -με την καλή την έννοια- και διασκεδαστές, έχουν μέσα τους το λιοντάρι της reggae και την τρέλα της ska. Με ανεβασμένη διάθεση σε όλη τη διάρκεια του live, μας είπαν τα δικά τους, μας είπαν διασκευές, είχαν guests, έκαναν το χώρο δικό τους.

Δεμένοι, κάτι που φάνηκε και όταν ανέβηκε στη σκηνή το... θύμα του στρατού και πρώην πλέον κιθαρίστας της μπάντας, Ραφαήλ Τάσιος. Μας ξύπνησαν και μας ξεσήκωσαν, ακόμα χορεύουν από μόνα τους τα πόδια.



Το live άνοιξαν οι Lostre Community, μπάντα επίσης της πόλης με πιο "κλασσικούς" ska/ ska punk ήχους, ενεργή από το 2009, που έγραψαν έναν ό,τι πρέπει πρόλογο στη βραδιά.


Ελπίζουμε οι Bailemos να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο, με τους ίδιους ρυθμούς, και, γιατί όχι, να γίνουν το next big thing της ελληνικής σκηνής σε αυτούς τους ήχους.

[Οι Bailemos είναι οι Γιώργος Βαρελάς (μελλόντικα, φωνή), Θανάσης Παναγιωτόπουλος (κιθάρα), Ραφαήλ Τάσιος (κιθάρα, φωνή), Πάνος Παπαδόπουλος (ντραμς), Κωνσταντής Λάσκος (μπάσο), Αντώνης Φωτιάδης (σαξόφωνο), Στέλιος Ιατρίδης (τρομπέτα), Στέλιος Σεκέρογλου (πλήκτρα).]

Διάβασε εδώ τη συνέντευξη των Bailemos στον Summer Rain, λίγο πριν την παρουσίαση του δίσκου στη Μαύρη Τρύπα.

Δες τις υπόλοιπες φωτογραφίες της βραδιάς εδώ.

Κείμενο - φωτογραφίες: Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.