Πιο πρόσφατα

23/9/16

Παύλος Παυλίδης & B-Movies live στη Θεσσαλονίκη

Παύλος Παυλίδης και B-Movies


22/10/2016 | 22:00
PRINCIPAL CLUB THEATER

Ηγετική μορφή της εναλλακτικής μουσικής σκηνής καταφέρνει χρόνια τώρα να διαιρεί τον πόνο και να πολλαπλασιάζει τη χαρά, που έλεγαν και οι παλιοί. Και κάθε που αφυπνίζει και κάθε που παρηγορεί. Και κάθε που αντιστέκεται και κάθε που επιτίθεται. Μοναχά με τη μουσική.

Μ' ένα νέο album μέσα στο 2016 υπό τον τίτλο Μια Πυρκαγιά Σ’ Ένα Σπιρτόκουτο (Inner Ear), ο Παύλος Παυλίδης & οι B-Movies επιστρέφουν, λίγο πριν τους τίτλους τέλους των φετινών Δημητρίων, στη Θεσσαλονίκη, για μια άλλη μια συναυλία - ταξίδι. Μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο συναυλίες στην Ελλάδα, αλλά και με τη συμμετοχή τους σε φεστιβάλ του εξωτερικού (Stereoleto - Ρωσία, Feggaros - Κύπρος) θα μας παρουσιάσουν ένα ανανεωμένο πρόγραμμα βασισμένο σ’ όλη την μουσική πορεία του αγαπημένου τραγουδοποιού.

Από τα Μωρά στη Φωτιά, τα Ξύλινα Σπαθιά και πλέον με τους Β-Μovies (Τόλης Δεληγιάννης -μπάσο, Αλέκος Σπανίδης - τύμπανα, Ορέστης Μπενέκας - πλήκτρα και Σάκης Αζάς - ηλ. κιθάρα) ο Παύλος Παυλίδης θα στείλει και πάλι στο κοινό τα δικά του... καινούργια, ξεχωριστά "γράμματα", όπως περιγράφει συχνά ο ίδιος τα τραγούδια του. "Γράμματα", που δε χωράνε μόνο τα δικά του βιώματά, αλλά και τις ιστορίες πολλών άλλων.

Μ' ένα κοινό που ποικίλει -από δίχρονους μπόμπιρες που τον προτιμάνε αντί νανουρίσματος, 9χρονα που τον αναγνωρίζουν για σπουδαίο "παραμυθά" και ίνδαλμα για προβληματισμένους εφήβους, συνομήλικούς, αλλά και μεγαλύτερους του- ο Παυλίδης παρά την απήχηση του μουσικού του λόγου παραμένει πάντα μετρημένος, σοβαρός και χαμηλών τόνων. Γιατί πολύ απλά, όπως έχει παραδεχτεί στο παρελθόν "η μουσική είναι το παιχνίδι μου. Δεν είναι λογική διαδικασία. Επηρεάζομαι και απ' όσα ακούω κατά καιρούς, που μπορεί να με σπρώχνουν σε συγκεκριμένους ήχους. Όσο κάνω δίσκους μαθαίνω σίγουρα να κάνω καλύτερα κάποια πράγματα ως προς την παραγωγή αν και συχνά νιώθω σαν να κάνω πολλά διαφορετικά επαγγέλματα".

Αυτό, που σίγουρα πάντως δεν έχει αλλάξει είναι ότι και για τον ίδιο από μικρό "η μουσική ήταν και παραμένει η πρώτη πόρτα που άνοιγε το μυαλό μου". Η μουσική, αλλά πάντα με σημασία στο στίχο, ώστε να κυλάει αρμονικά πάνω σε λιτές -αν και φαινομενικά μόνο- ενορχηστρώσεις. Με λέξεις- πυξίδες για άλλο ένα ταξίδι απεγκλωβισμού από τα καθημερινά. Το εξηγεί, εξάλλου, ο ίδιος: "Τα πράγματα που αγαπώ επί χρόνια στη μουσική μου μοιάζουν απλά και συμπαγή, όσο περίπλοκη κι αν είναι η κατασκευή τους".

Ώρα έναρξης: 22:00 (οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00)
Τιμές εισιτηρίων: 11€ (προπώληση), 13€ (ταμείο)

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟΥ & ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΣΤΕΓΩΝ

Στο πλαίσιο της συναυλίας του Παύλου Παυλίδη, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στο Principal Club Theater η οποία και εντάσσεται στις εκδηλώσεις των Δημητρίων 2016, συγκεντρώνουμε κουτιά συμπυκνωμένου και μακράς διάρκειας γάλακτος για τις ανάγκες του Κέντρου Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, που λειτουργούν η PRAKSIS, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Άρσις.

Σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας θα υπάρχει στην είσοδο του συναυλιακού χώρου, περίπτερο ενημέρωσης της PRAKSIS όπου θα συγκεντρώνονται τα κουτιά συμπυκνωμένου και μακράς διάρκειας γάλακτος που θα προσφέρουν οι θεατές. Εκεί θα έχουν όλοι τη δυνατότητα να ενημερωθούν από στελέχη και εθελοντές για τις δράσεις της οργάνωσης αλλά και για τις δομές και τα προγράμματα καταπολέμησης της φτώχειας.

Λίγα λόγια για την PRAKSIS
Η PRAKSIS είναι ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση που έχει σαν κύριο στόχο το σχεδιασμό, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης. Κύριος στόχος μας είναι η καταπολέμηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και η υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους. Αντικείμενο της PRAKSIS αποτελούν ο σχεδιασμός, η εφαρμογή και η υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής δράσης, καθώς και καμπανιών ενημέρωσης για ποικίλα ζητήματα, όπως ΣΜΝ, Ηπατίτιδες, AIDS/ HIV.

Οι τρεις άξονες που απαρτίζουν τη δουλειά μας είναι η Πρόληψη, η Άμεση Παρέμβαση/ υποστήριξη και η Άσκηση Πίεσης και Διεκδίκηση Δικαιωμάτων. Τα προγράμματα και οι δράσεις προσφέρουν βοήθεια σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού ανεξαρτήτως από φύλο, χρώμα, εθνικότητα, εθνότητα, φυλή, πολιτική ή θρησκευτική κατεύθυνση, ταυτότητα φύλου ή/ και σεξουαλικό προσανατολισμό.

Η PRAKSIS, δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στην Αττική, στην Κεντρική Μακεδονία, στα νησιά του Αιγαίου (π.χ. Λέσβος, Σάμος, Κως, Χίος, Λέρος κ.ά), στα βόρεια σύνορα της χώρας καθώς και στην περιοχή της Πάτρας. Ταυτόχρονα, με Κινητές Ιατρικές Μονάδες ταξιδεύουμε στα νησιά, καθώς και στα βόρεια σύνορα πάντα ανάλογα με τις ιατρικές ή /και ψυχοκοινωνικές καθώς και νομικές ανάγκες που προκύπτουν.

Official Site
Facebook
YouTube
Twitter

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

*Η κεντρική φωτογραφία είναι του Λάμπρου Loco Παπαευθυμίου από την πρόσφατη εμφάνιση του Παύλου Παυλίδη & των B-Movies στο Fix Factory Open Air στη Θεσσαλονίκη. Περισσότερα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.