Πιο πρόσφατα

18/8/16

Parklife: The Acoustic Sets στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Parklife: The Acoustic Sets

Σειρά συναυλιών στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Το ΚΠΙΣΝ εγκαινιάζει την σειρά συναυλιών Parklife, ένα αφιέρωμα σε διαφορετικά μουσικά στυλ και ηχητικές επιρροές. Προσκαλώντας το κοινό να το επισκεφθεί, να ταξιδέψει και να ονειρευτεί, το Πάρκο δανείζεται για ένα διήμερο μουσικές μελωδίες και φιλοξενεί ποικίλους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα, αποσκοπώντας σε μία μοναδική εμπειρία έμπνευσης, φύσης και δημιουργίας.

Στο πρώτο Parklife οι Παύλος Παυλίδης, Katerine Duska, Vassilikos και Leon of Athens σε ένα ακουστικό σετ, αποκαλύπτουν την γοητεία της απλότητας, με μόνο όχημα τις φωνές τους!

Σάββατο 27/8, 20:00

Παύλος Παυλίδης - Katerine Duska

Παύλος Παυλίδης
Ο Παύλος Παυλίδης είναι μουσικός, στιχουργός και τραγουδοποιός. Από το 1984 ως το 1988 συμμετείχε στο μουσικό συγκρότημα Μωρά στη Φωτιά. Το 1992 δημιουργεί το συγκρότημα τα Ξύλινα Σπαθιά, στο οποίο συμμετέχει ως τραγουδιστής συνθέτης και στιχουργός. Το 2003 μετά την διάλυση του συγκροτήματος Ξύλινα Σπαθιά και αφού έκανε τον δίσκο Αφού Λοιπόν Ξεχάστηκα, δημιούργησε τους B-Movies.

O Παύλος Παυλίδης έρχεται να μας παρουσιάσει ένα πρόγραμμα εμπλουτισμένο με αρκετά τραγούδια του που δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να ακούσουμε στις συναυλίες του, καθώς η επιλογή τους ταιριάζει απόλυτα με την ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου ύφους. Αξέχαστοι στίχοι και μελωδίες από την παλιά και νεότερη δισκογραφία του, φτάνοντας έως και τον τελευταίο δίσκο που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2016 με τον τίτλο Μια Πυρκαγιά σ' Ένα Σπιρτόκουτο.

Μαζί του στο πιάνο ο Ορέστης Μπενέκας.

Katerine Duska
Η Katerine Duska, μία από τις πιο ιδιαίτερες φωνές της εγχώριας αγγλόφωνης μουσικής σκηνής! H χροιά της μας ταξιδεύει στις "μαύρες" φωνές περασμένων δεκαετιών. Μέσα από τους στίχους και τη μουσική της, αποκαλύπτει το μουσικό της υπόβαθρο με αφοπλιστικό τρόπο ακολουθώντας Indie-Pop, Neo-Soul και Soulful Pop μονοπάτια παρασύροντάς μας ταυτόχρονα με την μαγευτική σκηνική της παρουσία.

Στα live της παρουσιάζει ιστορίες που μιλούν για τον έρωτα, τον δισταγμό και τις άμυνες απέναντι σε αυτόν, τον εσωτερικό διχασμό που προκαλούν στην εποχή μας τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα, τα νέα ξεκινήματα και τη νοσταλγία που προκαλούν οι σχέσεις από απόσταση, αλλά και την επιθυμία για ζωή και αξιοποίηση του κάθε λεπτού που περνάει περιγράφοντας εικόνες ενός ιδανικού, ίσως ουτοπικού μικρόκοσμου, ερμηνεύοντας αγαπημένα κομμάτια που την έκαναν να ξεχωρίσει, καθώς και αγαπημένες διασκευές στην ακουστική εκδοχή τους.

Κυριακή 28/8, 20:00

Βασιλικός - Leon οf Athens

Βασιλικός
Ο Βασιλικός είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες καλλιτέχνες της γενιάς του. Τόσο σαν σόλο καλλιτέχνης, αλλά και με το συγκρότημά του Raining Pleasure, από τα μέσα της δεκαετίας του '90 μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να ξεχωρίσει, επηρεασμένος από την ευρωπαϊκή μουσική σκηνή. Κυκλοφορώντας 7 άλμπουμ με τους Raining Pleasure, των οποίων υπήρξε συνθέτης, τραγουδιστής, μπασίστας/ κιθαρίστας και στιχουργός, έχει στο ενεργητικό του μερικά από τα μεγαλύτερα hits των τελευταίων 20 χρόνων στην Ελλάδα.

Εκτός από την πετυχημένη πορεία του με τους Raining Pleasure, ο Βασιλικός έχει συνεργαστεί και με αρκετούς σημαντικούς καλλιτέχνες όπως την Ολλανδή ερμηνεύτρια Traincha, την Έλλη Πασπαλά, την Λένα Πλάτωνος και την Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Μαζί του στο πιάνο και συνθεσάιζερ ο Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος.

Leon of Athens
O Leon of Athens (Τιμολέων Βερέμης), έχει ήδη καταφέρει να αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από μεγάλα διεθνή μέσα όπως ο Guardian, οι New York Times και το BBC, ενώ πρόσφατα πραγματοποίησε περιοδείες σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. Η πολυχρωμία του ήχου του, η εικονοπλαστική στιχουργική του, η γνησιότητα της έμπνευσης του έχουν αναδείξει τον Leon ως ένα από τα κύρια ονόματα που έχει εξάγει μουσικά η χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Λίγο πριν ολοκληρώσει το νέο του πολυαναμενόμενο δίσκο, του οποίου την παραγωγή έχει αναλάβει ο David Kosten (Bat for Lashes), ο Leon μας δίνει την ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση από νέα κομμάτια και να απολαύσουμε παλαιότερα τραγούδια του, καθώς και ορισμένες αγαπημένες διασκευές.

Είσοδος Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.