Πιο πρόσφατα

6/7/16

Στο Βίδα Λάσκα ακόμα ακούγονται φωνές και μουσικές

Πήγαμε στην Κέρκυρα, πήγαμε στον Βίδο. Τέχνη, μουσική και χορός, όλα σε ένα και για όλους. Με τις φωνές τριγύρω απ' τα τριζόνια και των ανθρώπων τη ζάλη. Φασιανοί, πέρδικες, κουνέλια, καταγάλανα νερά να σου θυμίζουν πως η ομορφιά είναι μπροστά σου, τρέξε να προφτάσεις. Απ' την Ελιά στις θάλασσες, απ' τις θάλασσες στην πλατεία κι ύστερα στο δασάκι.

Στις μουσικές του νησιού, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Φοίβος Δεληβοριάς, Γιάννης Αγγελάκας, Balkumbia (Βαρκελώνη), Σπύρος Γραμμένος, Folk n' Roll,Τα παιδιά του Μπερντέ, Κατερίνα Παπαδοπούλου (Anastatica project).



Παράλληλα έλαβαν χώρα, ανάμεσα σε φοίνικες, σε δασάκια, στην φύση παραστάσεις χορού, κουκλοθέατρο, σεμινάρια χορού, κατασκευή κούκλας, σεμινάριο κρουστών, έκθεση της ομάδας φωτογραφίας του Εναλλακτικού. Οι PARANAUE με τα κρουστά τους ανέβασαν κυριολεκτικά στα ύψη το camp. Τρέξαν όλοι να δουν τον θόρυβο των ήχων, να πάρουν λίγο από τον ρυθμό τους.



Στο ακατοίκητο αυτό νησί ακόμη ακούγονται φωνές και μουσικές. Ο καθένας από μας κάτι άφησε δικό του, πιο βαθύ και πιο προσωπικό. Άλλοι πάλι λέν' άφησαν μια υπόσχεση... Να ξανάρθουν.


Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες από το φεστιβάλ εδώ.

Κείμενο - φωτογραφίες: Ζέτα Καρκαμπούνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.