Πιο πρόσφατα

17/6/16

Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Γιάννης Ζουγανέλης @ Θέατρο Δάσους, 15/6/2016

40, 50, 60 χρόνια έφηβος κι ακόμα παραπάνω κι ένας Ζουγανέλης μπαλαντέρ, πάντα στην προεφηβεία. Αυτή θα μπορούσε να είναι μια περίληψη της συναυλίας Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Γιάννη Ζουγανέλη στο Θέατρο Δάσους, στα πλαίσια της κοινής φετινής τους περιοδείας.

Μια περιοδεία που αφιερώνουν στο Σάκη Μπουλά, ο οποίος δεν γινόταν να λείπει. Ήταν εκεί όταν μας τραγούδησαν το Φλασάκι, αφού μας καλοσώρισαν με το σύνθημα που θα τους συνοδεύει όλο το καλοκαίρι: "Άντε να λύσουμε...".

Το, από σχετικά νωρίς γεμάτο, Θέατρο Δάσους έδωσε τον παλμό με πρωτοστάτες, όπως πάντα, τα μέλη του club "Άνοιξε μου να Κρυφτώ" που έβαλαν φωτιά -μεταφορικά και τρόπον τινά κυριολεκτικά- στη βραδιά. Μια βουτιά στις περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες του Βασίλη πάνω στη σκηνή, με το Γιάννη Ζουγανέλη να δίνει κάτι από το δικό του χαρακτήρα, πότε με τον δικό του τρόπο να ερμηνεύει τα τραγούδια, πότε λέγοντας μας τα δικά του τραγούδια με την... υψηλή επιπέδου στιχουργία (την οποία προφανώς αγαπάμε, όσο αγαπάμε και τις γκριμάτσες και τις ατάκες του, κι ας είναι ίδιες "εδώ και 30 χρόνια" όπως λέει κι ο ίδιος).



Γυρνώντας το κεφάλι τριγύρω είδαμε τους πάντα παρόντες "παλιοροκάδες", είδαμε ανθρώπους της δικής μας γενιάς, ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας -οι οποίοι γι άλλη μια φορά δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στον πειρασμό της γκρίνιας, μέχρι και παιδάκια με γονείς και γι άλλη μια φορά σκεφτήκαμε τις ζωές πόσων ανθρώπων μπορεί να αγγίξει ένας άνθρωπος; Ίσως στη διάρκεια των χρόνων υπάρχουν αρκετά που θα μπορούσαν να μειώσουν την αξία και των δυο τους, το μόνο σίγουρο είναι όμως ότι έχουν γράψει και αυτοί, ο καθένας από το σημείο που στέκεται, ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ελληνική μουσική, κάτι που και οι μεγαλύτεροι επικριτές τους δεν γίνεται να μην παραδεχθούν, ιδίως μετά από συναυλίες σαν και αυτή.



* Τις επίσημες ευχαριστίες και συγγνώμες μας στη Βασιλική και τη φωνάρα της που ταλαιπωρήσαμε με καπνό και φωτογραφική και ευχόμαστε στο ζευγάρι μπροστά μας να συνεχίσουν για πολλά χρόνια ακόμη να μην ξεκολλάνε ο ένας από τον άλλο.

** Στις ξεχωριστές στιγμές της βραδιάς το τραγούδι που μοιράζοται Γιάννης και Ελεονώρα Ζουγανέλη, Να Φυλάγεσαι, με την κόρη του να "συμμετέχει"μέσω βίντεο και τον Γιάννη να ερμηνεύει το κομμάτι και στη νοηματική με τη βοήθεια κοπέλας με σχετικές γνώσεις.

Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες της βραδιάς εδώ.

Κείμενο - φωτογραφίες: Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.