Πιο πρόσφατα

2/2/16

Κόσοβο και ελληνικά σύνορα στο νέο video clip της PJ Harvey

Το νέο άλμπουμ της PJ Harvey, The Hope Six Demolition Projet, έχει οριστεί να κυκλοφορήσει στις 15 Απριλίου και το πρώτο single είναι το The Wheel, με το βίντεο κλιπ του τραγουδιού να κυκλοφορεί χθες (1/2).

Το βίντεο είναι μια δουλειά του συνεργάτη της 47χρονης Βρετανίδας, φωτογράφου και σκηνοθέτη Seamus Murphy, ο οποίος ταξίδεψε μαζί της από το 2011 έως το 2015 σε Κόσοβο, Αφγανιστάν και Ουάσιγκτον. Στο Κόσοβο μάλιστα γράφτηκε και το τραγούδι, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το προσφυγικό και τα ερημωμένα χωριά, ενώ "για τις ανάγκες" του βίντεο κλιπ οι δυο τους βρέθηκαν και πάλι στην περιοχή, αλλά και στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και τη Σερβία, από όπου είναι και τα πλάνα των αστυνομικών με τις ασπίδες τους.


Ολόκληρο το άλμπουμ εξάλλου είναι εμπνευσμένο από τους αγώνες κυρίως των προσφύγων για μια καλύτερη ζωή. Αξίζει ακόμη να αναφέρουμε πως οι ηχογραφήσεις γίνονται με την παρουσία κοινού, το οποίο παρακολουθεί πίσω από καθρέφτη μονής όψης, έτσι η PJ Harvey δεν τους βλέπει. Η ιδέα της "ζωντανής" αυτής ηχογράφησης ήταν ιδέα δική της και του Murphy.

Δείτε την tracklist:...

1. The Community of Hope
2. The Ministry of Defence
3. A Line in the Sand
4. Chain of Keys
5. River Anacostia
6. Near the Memorials to Vietnam and Lincoln
7. The Orange Monkey
8. Medicinals
9. The Ministry of Social Affairs
10. The Wheel
11. Dollar, Dollar

... και το εξώφυλλο:


Η PJ Harvey είναι ανάμεσα στους headliners του φετινού Primavera Festival, μαζί με τους Last Shadow Puppets, LCD Soundsystem κ.α.

Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.