Πιο πρόσφατα

26/6/15

Μίλτος Πασχαλίδης @ Βαβυλωνία Open Air, 25/6/2015

20 χρόνια Μίλτος Πασχαλίδης (σόλο). 20 χρόνια γεμάτα τραγούδια, που προσπάθησε όλα να τα χωρέσει σε μια συναυλία. Όλα, κι ακόμα περισσότερα. Μαζί του πάντα φυσικά η εκλεκτή του παρέα: Μιρέλα Πάχου, Δημήτρης Σινογιάννης (ο Πρύτανης όπως τον φωνάζει), Δήμητρης Μουτάφης και Πάρις Περυσινάκης, τα πειραχτήρια της παρέας όπως μας αποκάλυψε, Ηλίας Δουμάνης και ένας παλιός γνώριμος, ο Γιάννης Νικολετόπουλος.

Όλοι μαζί, για μια γιορτή στην οποία ο κόσμος έκανε δώρο στον Μίλτο την παρουσία και την αγάπη του, κι ο Μίλτος ανταπέδωσε με μια μοναδική εμφάνιση, και μερικές εκπλήξεις, αρχής γενομένης από το πρώτο τραγούδι, το οποίο έγραψε ειδικά για τον Μίλτο, ειδικά για τα χρόνια που πέρασαν ο Οδυσσέας Ιωάννου.

Τι κι αν ο αέρας τους έκανε τη ζωή δύσκολη και οι στίχοι του Μίλτου έγιναν ιπτάμενοι... Όλοι πολλοί κεφάτοι, με τις μουσικές να διαδέχονται αστεία και πειράγματα, σε μια παρεΐστικη και όμορφη ατμόσφαιρα και τον Μίλτο Πασχαλίδη να παραδέχεται πως, αν δεν ήταν ΑΕΚ, θα ήταν σίγουρα ΠΑΟΚ. Γιατί; Μα για την ευρηματικότητα τους, ενώ κάποιοι από το κοινό του αφιέρωναν τα... σχετικά συνθήματα.


Δικές του γνωστές επιτυχίες, διασκευές που αγαπά να κάνει, φόρος τιμής στους φίλους του, στο Μάνο Ξυδούς, χωρίς τον οποίο, όπως είπε, δεν θα γινόταν τίποτα, στον Άλκη Αλκαίο, αλλά και κομμάτια στα οποία δεν τον έχουμε συνηθίσει, όπως η διασκευή στον Χειμωνανθό.

Κι όπως μας είχε προϊδεάσει, είπε τα άπαντα. Σε μια άλλη έκπληξη, μαζί του στη σκηνή ανέβηκε ο Γιώργος Καζαντζής και τον συνόδευσε στο πιάνο, τραγούδησαν μαζί και γιόρτασαν. Κι ο κόσμος εκεί, να επιμένει, να θέλει κι άλλο, όσο πάει. Στο εορταστικό κλίμα που του αρμόζει, 20 χρόνια πέρασαν και κανείς δεν έχει κουραστεί, κανείς δεν έχει βαρεθεί να τον ακούει. Γιατί να βαρεθεί άλλωστε, όταν πρόκειται για μια από τις πιο καθαρές φωνές της ελληνικής σκηνής, η οποία μπορεί να ερμηνεύσει τα πάντα και όπως θέλει; Και αυτό που θέλει, το θέλει και ο κόσμος.


Μέχρι τα επόμενα 20στα μουσικά σου γενέθλια λοιπόν, καλό ταξίδι Μίλτο!

Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες της βραδιάς εδώ.

Κείμενο: Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου
Φωτογραφίες: Αναστασία Μανωλούδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.