Πιο πρόσφατα

23/6/15

Γιορτές της Γης 2015 με Παυλίδη, Speakeasies, Ρόδες κ.α.

15 χρόνια "Γιορτές της Γης"

9-12 Ιουλίου
Βλάστη Κοζάνης 

Το πλήρες συναυλιακό πρόγραμμα των Γιορτών της Γης 2015

15 χρόνια τώρα οι Γιορτές τη Γης έχουν καθιερωθεί ως η "άλλη πρόταση" του καλοκαιριού, αποτελώντας μια πολυπολιτισμική γιορτή. Προτείνοντας ένα "εναλλακτικό" πρόγραμμα, απέδειξαν ότι η συνύπαρξη των πολιτισμών μόνο γιορτή μπορεί να είναι. Γιατί η μουσική φτιάχνει γέφυρες, γκρεμίζει σύνορα και φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, τους εμπνέει για το διαφορετικό.

Παρόλη την κρίση και την οικονομική αβεβαιότητα οι Γιορτές είναι και φέτος εδώ, με ένα πολυσυλλεκτικό και πολύχρωμο μουσικό πρόγραμμα. Με το καθημερινό εισιτήριο να κοστίζει μόνο 5 ευρώ (περιλαμβάνει και την κατασκήνωση στον πανέμορφο και κατάφυτο λόφο του Άη Λια), προσιτές τιμές στα κυλικεία και ελεύθερη είσοδο στο κυριακάτικο γλέντι επιβεβαιώνουμε, για μια ακόμη φορά, τον αντιεμπορευματικό χαρακτήρα των Γιορτών της Γης και αποτελούμε επιπλέον μια εναλλακτική πρόταση διακοπών στους δύσκολους καιρούς που περνάμε όλοι μας.


Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Muchatrela (balkan swing/hot jazz/reggae)
Mια πολυσύνθετη μπάντα αποτελούμενη από 6 πολυσύνθετους χαρακτήρες.Το αποτέλεσμα; muchatrela! Tρομπέτα-σαξόφωνο-κιθάρα-μπάσο-κρουστά και ukulele σε τρελούς ρυθμούς και μελωδίες που απογειώνουν το κέφι και ξεσηκώνουν τους πάντες. Ατμόσφαιρα αρωματισμένη με χορό και τρέλα σε διάφορα είδη μουσικής με έντονη την αίσθηση του πειραματισμού και του γλεντιού!

Ρόδες United (Multinational Band / Roots Rap Rebetika)
Tο σχήμα του Νικήτα Κλιντ, αναμιγνύει κουλτούρες και ήχους σε μία εκρηκτική βραδιά με hip-hop και dub έως, rock, folk και μπαγλαμά. Θα παίξουν νέα, αλλά και παλιά αγαπημένα κομμάτια που έκαναν τις Ρόδες θρυλικές στο δεύτερο μισό των 00s, underground classics και διασκευές. Από Μπρεχτ και Κουρτ Βαιλ, Παγκανίνι και Λιστ, Ζαν Μισέλ Ζαρ και Βαμβακάρη μέχρι σόουλ και τζαζ θραύσματα ανακατεμένα με ροκενρόλ και ρέγγε..

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Εκμέκ
Το συγκρότημα που ξέρει να κατακτά το κοινό όπου κι αν εμφανίζεται παρουσιάζει ένα απρόβλεπτο, διασκεδαστικό, δυναμικό show που ξεχειλίζει από αγαπημένες γνωστές ελληνικές και ξένες διασκευές πάντα δοσμένες μέσα από το δικό τους ιδιαίτερο ethnic-latin πρίσμα.

Παύλος Παυλίδης & the B-Movies
Ο Παύλος Παυλίδης παρέα με τους μόνιμους συνοδοιπόρους του B-Movies έρχονται να μας παρουσιάσουν ένα εντελώς ανανεωμένο πρόγραμμα, που θα μας ταξιδέψει πίσω στην αξέχαστη εποχή των Ξύλινων Σπαθιών αλλά και θα μας θυμίσει όλα εκείνα τα τραγούδια του γνωστού δημιουργού που αγαπήθηκαν από όλους μας.

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Kocani Orkestar (Gypsy Band Brass)
Τα χάλκινα παίρνουν φωτιά στην κορύφωση των Γιορτών της Γης. Μαζί μας μια από τις καλύτερες, και πιο γνωστές, μπάντες χάλκινων πνευστών. Η KOCANI Orkestar, που πήρε το όνομά της από την πόλη τους στην FYROM, και μετά την εμφάνισή της στην ταινία του Εμίρ Κοστουρίτσα "Ο καιρός των τσιγγάνων" η φήμη της απλώθηκε σε όλο τον κόσμο.

The Speakeasies Swing Band!
Και ο χορός συνεχίζεται με τους The Speakeasies Swing Band, που σίγουρα δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Το αγαπημένο swing γκρουπ από την Θεσσαλονίκη κατάφερε να βάλει τη μη εμπορική μουσική -όπως είναι το swing- στα ραδιόφωνα και στα ακούσματα του κόσμου στην Ελλάδα.Swing και jazz μουσικές, διασκευές, νέα κομμάτια και παλιά, με ρετρό αλλά έντονα χορευτική διάθεση.

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Γλέντι στο δάσος (2.00 το μεσημέρι)
Έχει καθιερωθεί πλέον, κάθε χρόνο το διονυσιακό γλέντι της Κυριακής μέσα στο δάσος, είναι το χαρακτηριστικό των Γιορτών της Γης. Μαζί μας φέτος η μπάντα χάλκινων πνευστών Παύλος Μελάς από την Σιάτιστα, μια από τις καλύτερες μπάντες της περιοχής. Και φυσικά το γλέντι θα συνεχιστεί το απόγευμα με live των Muchatrela αλλά και το ατέλειωτο τζαμάρισμα που θα ακολουθήσει (μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας όποιο μουσικό όργανο έχετε - θα χρειαστεί σίγουρα).
Ας κρατήσουν οι χοροί, λοιπόν, μέχρι τελικής πτώσεως.

και ακόμη...
Βασίλης Βασιλάτος & bb5 "percussion system"
Η "world" έκφραση του κόσμου των κρουστών σε μια καθημερινή διαδρομή ανάμεσα camping, χωριό και festival, παρουσιάζει τη δουλειά του και προκαλεί το κοινό να γίνει μέρος του και να "παίξει" δημιουργικά μαζί του.

Ένα πρόδρομο μοντέλο κοινωνικής οικονομίας στη μετεμφυλιακή Βλάστη

1963 - 2014
Πριν από 52 χρόνια μια σουηδική ανθρωπιστική οργάνωση, η ΙΜ (Individuell Manniskohjalp) εγκαθιστά στη Βλάστη ένα πρόδρομο μοντέλο κοινωνικής οικονομίας. Επί τέλους μπορείτε να διαβάσετε εδώ την συναρπαστική ιστορία του "σουηδικού" και να δείτε ανέκδοτες φωτογραφίες από το αρχείο της ΙΜ (που έχουμε στα χέρια μας).

Και φέτος προγραμματίζουμε ένα μικρό αφιέρωμα, καθώς το "σουηδικό" είναι κομμάτι της πρόσφατης ιστορίας της Βλάστης. Θα περιλαμβάνει ξεναγήσεις στο «σουηδικό», έκθεση ντοκουμέντων, προβολές ταινιών, και συζητήσεις.

Το Σουηδικό θα είναι ανοιχτό και επισκέψιμο
Παρασκευή 18.00 - 20.00 
Σάββατο 12.00 - 14.00 & 18.00 - 20.00
Κυριακή 11.00 - 14.00

Θα φιλοξενεί έκθεση ντοκουμέντων και θα προβάλλεται η ταινία Το όνομά της είναι Νούλη με ελληνικούς υπότιτλους και σειρά ανέκδοτων φωτογραφιών από το αρχείο της ΙΜ. Επίσης θα κυκλοφορήσουμε ένα 4σέλιδο φυλλάδιο με την ιστορία του σουηδικού.

και...
Παρουσίαση της δράσης Περιβαλλοντικών Oργανώσεων
Παζάρι βιολογικών προϊόντων και χειροτεχνιών
Συζητήσεις, σεμινάρια, προβολές, και ότι ήθελε προκύψει
Το πλήρες πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί σε λίγες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.