Πιο πρόσφατα

3/9/14

Festival Αγορά @ Θέατρο Ε.Η.Μ., 30 & 31/8/2014

Πρώτη φορά τόσοι καλλιτέχνες μαζεμένοι με σκοπό τόσο την ψυχαγωγία του κοινού, όσο και την στήριξη των κοινωνικών ομάδων ΚΕΘΕΑ και Φλόγα, καθώς μέρος των χρημάτων θα δοθούν για την οικονομική ενίσχυση τους.

Ένωσαν τις φωνές τους, τραγούδησαν με ψυχή, πάθος και αλήθεια, την δική τους αλήθεια. Ταξίδι στον χρόνο κάπου ανάμεσα στο παρόν, στο μέλλον, εκεί το φως και το θάρρος ζωντανεύει. Έχουμε και λέμε: Pnoetica, Νorma, Νίκος Ζιώγαλας, Διονύσης Τσακνής, Γιάννης Μηλιώκας και μια νεράιδα σαν κι αυτές στα παραμύθια, Βιολέτα Ίκαρη. H βραδιά μας φθινοπωρινή και συνάμα ζεστή σαν την αγκαλιά των τραγουδιών τους.

Αυθεντικοί, ανήσυχοι, να τραγουδούν για αυτά που μας καίνε και ζωντανεύουν το όνειρο! Έτοιμοι να ξεφύγουμε από το αδιέξοδο και να μας οδηγήσουν στ' ανοιχτά. Νέοι και παλιοί απέδειξαν πως μπορούν να συνυπάρξουν επί σκηνής το ίδιο περίτεχνα, έχοντας κοινό παρονομαστή την μουσική.
Είναι κ εκείνες οι παρουσίες που φαντάζουν σαν παραμύθι, και μιλώ για την εξαίρετη Βιολέτα Ίκαρη όπου με ύφος και σεβασμό συνόδευε τους παραπάνω μεγάλους καλλιτέχνες. Ωστόσο δεν έλειψε και η δική της τραγουδιστική παρέμβαση με την Γη της Απαγγελίας για τον δικό της παράδεισο, που τα είχε όλα!


Το βράδυ μας υπέροχο  και η μέρα ξημερώνει τη καινούργια συναυλία και μας βρίσκει ξανά να ανηφορίζουμε στο Ε.Η.Μ Φρόντζου Πολιτεία. Αυτή την φορά για τους Folk n’ Roll, Στιχόβολη και τον μεγάλο Θανάση Παπακωνσταντίνου, συνοδεία της υπέροχης μπάντας του. Ανυπόμονοι όσο ποτέ ζητάμε μόνο το τραγούδι. Ζητάμε κείνο το τραγούδι που θα ενώσει τις ψυχές και τα σώματα μας. Οι πρώτοι το καταφέρνουν άψογα δίνοντας πάσα στον Θανάση να απογειώσει την βραδιά.

Η φωνή της Ματούλας τόσο δυνατή που λες θα ανοίξουν οι έναστροι ουρανοί και το μόνο που εύχεσαι είναι να μην τελειώσει η βραδιά. Η κάμερα αποθανάτιζε όλες εκείνες τις στιγμές που τραγουδούσαμε με ορμή τον Πεχλιβάνη, τον Διάφανο και την Αμερική και τις πιο τρυφερές σαν κι αυτές της Ηλιόπετρας και του Στυλίτη.

Μόνο χαρές και αγάπη μωρέ!


υ.γ. Η βραδιά ανήκει σε εκείνους τους μικρούς και μεγάλους που αγωνίζονται καθημερινά για το φως και την ελπίδα. Απεριόριστος σεβασμός και βαθιά υπόκλιση σε όσους δουλεύουν για τούτο τον σκοπό.

Κείμενο - φωτογραφίες: Ζέτα Καρκαμπούνα

Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες του φεστιβάλ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.