Πιο πρόσφατα

6/6/14

Οι Lock 'N' Load στο Summer Rain!

Πατριωτάκια τα παιδιά, τους γνώρισα από σπόντα στο Schoolwave του 2012. Τους ακούσαμε πρόσφατα δίπλα σε δύο από τα πιο ελπιδοφόρα συγκροτήματα στο είδος τους, τους 1000mods και τους Villagers of Ioannina City. Ο λόγος για τους Lock ‘Ν’ Load, μία μπάντα από την Άρτα, που όμως τα μέλη της ζουν διάσπαρτα στο χάρτη.
Δε θα γράψω περισσότερα. Δε χρειάζεται.

Μίλησα με τον Χρήστο, τον drummer του συγκροτήματος και ιδού το αποτέλεσμα!

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Πώς ξεκίνησαν οι Lock ‘Ν’ Load;
Λοιπόν, το συγκρότημα ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του 2009 από τον Γιώργο (κιθάρα), ο οποίος έψαχνε άτομα για να παίξει μουσική. Μέσω φίλων βρήκε εμένα και κάπως έτσι ξεκίνησαν οι Lock 'N' Load. Μετά από ένα περίπου μήνα η σύνθεση ολοκληρώθηκε και κάπως έτσι ξεκινήσαμε δειλά δειλά τις πρόβες ως πενταμελής τότε μπάντα. Πλέον όμως, πορευόμαστε ως κουαρτέτο.

Οι μουσικές σας επιρροές ποιες ήταν; (κλασική ερώτηση χαχα)
Καλή ερώτηση! Αν εξαιρέσεις τρεις - τέσσερις μπάντες που μας έχουν επηρεάσει όλους, όπως Jet, Monster Magnet και Clutch, ο καθένας μας έχει διαφορετικά ακούσματα. Ακούμε από Green Day μέχρι Mastodon και από Fall Out Boy μέχρι Pantera! Στην αρχή να σου πω την αλήθεια δεν μου άρεσε αυτό, γιατί κάπου πίστευα θα χάναμε την μπάλα. Αλλά στην συνέχεια κατάλαβα ότι κάθε άλλο παρά κακό για την μπάντα είναι αυτό. Ο καθένας μας προσθέτει το δικό του "λιθαράκι" με τον τρόπο που αυτός ξέρει και κάπως έτσι γράφουμε την μουσική μας.

Πώς φτάσατε στο 2012 και στο Schoolwave;
Το Schoolwave ήταν κάτι που το περιμέναμε πώς και πώς τότε και η αλήθεια είναι πως το είχαμε και κάπως σαν στόχο, αν θες. Γενικά, από το 2009 που ξεκινήσαμε μέχρι το 2012 που παίξαμε στο φεστιβάλ, στην μπάντα είχαν αλλάξει πολλά. Αλλάξαμε κιθαρίστα και μπασίστα, κάτι το οποίο έδωσε άλλον αέρα στην μπάντα, αρχίσαμε να γράφουμε δικά μας κομμάτια και η αλήθεια είναι πως ρίξαμε αρκετή δουλειά για να τα καταφέρουμε.

Μέχρι πριν τον πρώτο δίσκο κάνατε αρκετά live. Ποιο θεωρείτε το καλύτερό σας; Και κατά συνέπεια πού θέλουν οι L'N'L να παίξουν οπωσδήποτε;
Η αλήθεια είναι πως είχαμε κάνει κάποια live πριν βγάλουμε το CD. Είχαμε παίξει σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Γιάννενα). Νομίζω πάντως πως δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο ως καλύτερο. Σίγουρα το πιο "δυνατό" και αυτό που όλοι θα θυμόμαστε πάντα είναι το Schoolwave, αλλά δεν ξέρω αν ήταν και το καλύτερο. Αξέχαστο θα μου μείνει και το Schoolwave με το τεράστιο stage τις κάμερες και τα φώτα, αξέχαστο θα μου μείνει όμως και το πρώτο live που κάναμε σε ένα σχολικό fest στην Άρτα με τα 50 άτομα από κάτω. Κάθε live πιστεύω έχει την ιδιαιτερότητα του και σου μένει αξέχαστο για τους δικούς του λόγους. Τώρα το πού θα ήθελαν οι Lock 'N' Load να παίξουν οπωσδήποτε, νομίζω ούτε εδώ υπάρχει απάντηση. Το μόνο που κοιτάμε και μας ενδιαφέρει, είναι όσο περνάει ο καιρός να παίζουμε και σε μεγαλύτερα live. Τώρα το πού θα φτάσει όλο αυτό, κανείς μας δεν ξέρει. Ελπίζουμε όσο πιο μακριά γίνεται!

Κι ύστερα ήρθε… ο δίσκος! Πόσο εύκολο ήταν αυτό;. Πες μου και λίγα πράγματα γι’ αυτόν.
Θα μπορούσα να σου μιλάω για ώρες, αλήθεια! Το περιμέναμε πώς και πώς να βγει όλοι μέσα στην μπάντα. Ήταν κάτι που συνέχεια πήγαινε για αργότερα και για αργότερα. Τα πράγματα ήταν δύσκολα και πιστεύω οι 2 βασικοί λόγοι ήταν το οικονομικό και ότι ήμασταν τέσσερα άτομα στην μπάντα που ζούμε όλοι σε διαφορετικές πόλεις-χώρες και βρισκόμαστε κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα και (μισό) καλοκαίρι. Είχαμε δύο μήνες και κάτι κάθε χρόνο να κάνουμε την δουλειά που έπρεπε να κάνουμε μέσα σε 12 μήνες κανονικά. Live, πρόβες, ηχογραφήσεις κλπ. Σκέψου ότι εγώ μπήκα studio τον Απρίλιο και το CD βγήκε δέκα μήνες μετά ενώ όλα τα τραγούδια τα είχαμε έτοιμα από πριν. Λίγο το οικονομικό, λίγο το ότι ο ένας ήταν Αγγλία, λίγο ότι το καλοκαίρι θέλαμε να κάνουμε και κάποια live. Και κάπως έτσι φτάνουμε στον Γενάρη που κυκλοφόρησε.
Τώρα σχετικά με το ύφος... δε ξέρω τι ακριβώς να σου πω όσο χαζό και αν ακούγεται! Το CD κινείται σε ρυθμούς rock / rock ‘n’ roll κυρίως, με αρκετά στοιχεία funk, punk, ακόμα και heavy rock! Αν κάποιος το ακούσει ολόκληρο θα καταλάβει ότι τα τραγούδια διαφέρουν πολύ μεταξύ τους. Το tracklist είναι η σειρά με την οποία γράφτηκαν τα τραγούδια. Δηλαδή το Track 1 (Take my heart away) είναι το πρώτο τραγούδι που γράψαμε και το Track 10 (32) το τελευταίο. Έτσι, κάποιος μπορεί να ακούσει πως έγραφαν οι Lock 'Ν' Load όταν ήταν B’ Λυκείου και πως έγραφαν λίγο πριν βγει το CD.

Μετά την κυκλοφορία του δίσκου έρχεται το πρώτο videoclip, για το «Blame whatever you want». Ποιο το concept του; Επιπλέον, θεωρείς πώς το videoclip βοήθησε στην προώθηση της δουλειάς σας; 
Το concept του video clip είναι μια μίνι ιστορία τεσσάρων ανθρώπων που κάνουν μια ληστεία και κλέβουν μια βαλίτσα. Ο ένας από αυτούς αποφασίζει να το σκάσει και να τα κρατήσει όλα για πάρτη του. Έτσι ξεκινάει ένα κυνηγητό ψάχνοντας τον τύπο που τα πήρε όλα. Το θέμα είναι όμως ότι οι υπόλοιποι τρεις που τον κυνηγάνε κάθε άλλο παρά απλοί φτωχοί άνθρωποι είναι. Είναι άνθρωποι της νύχτας, που δεν θα δίσταζαν να σκοτώσουν έστω και για ψύλλου πήδημα. Μέχρι που στο τέλος μετά από πολύ κυνηγητό και των τριών ξεχωριστά... Βασικά δεν σας λέω δείτε το video clip. Τώρα αν βοήθησε στην προώθηση της δουλειάς μας, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Όταν ένα τραγούδι έχει από πίσω και ένα video clip πιστεύω ότι ο κόσμος θα το ακούσει πιο ευχάριστα. Επίσης έχει τύχει πολλές φορές, εγώ προσωπικά, να ακούω τραγούδια μόνο και μόνο για να βλέπω εκείνη την στιγμή το video clip. Άρα ήταν κάτι που σίγουρα μας βοήθησε. Υ.Γ: Ένα ευχαριστώ στις φίλες μας Ρέα και Γεωργία που μας βοήθησαν για να το στήσουμε όλο αυτό.


Στο ενεργητικό σας έχετε και μια εμφάνιση εκτός συνόρων. Λίγα λόγια; Πώς προέκυψε και τι γεύση σας άφησε;
έτος τον Απρίλιο κάναμε το πρώτο live εκτός συνόρων το οποίο έγινε στο Manchester της Αγγλίας. Όπως είπα και πριν, πλέον μένουμε σε διαφορετικές πόλεις-χώρες. Ο μπασίστας μας μένει στο Manchester και κάπως έτσι έγινε η όλη φάση! Περάσαμε πολύ όμορφα. Το μέρος ήταν πολύ ζεστό, στον κόσμο από κάτω υπήρχαν και αρκετοί δικοί μας φίλοι που ήρθαν μέχρι Αγγλία μαζί μας και μας βοήθησε στο να νιώθουμε πιο οικεία. Όλοι φύγαμε από την Αγγλία με τις καλύτερες αναμνήσεις. Κι όλα αυτά έγιναν σε μια μικρή pub της Αγγλίας, με τον πιο τρελό promoter του κόσμου.

Αλήθεια, θα μπορούσατε να δείτε την όλη φάση επαγγελματικά; Ή είναι κάτι το οποίο θα συνεχίσετε να κάνετε μόνο από χόμπυ και... όρεξη (μεταξύ μας, ξέρεις ποια λέξη θέλω να χρησιμοποιήσω).
Όταν ξεκινήσαμε την μπάντα σίγουρα το κάναμε μόνο για την καύλα μας και δεν σκεφτόμασταν τίποτα άλλο. Πλέον είμαστε 4 άτομα τα οποία έχουν τραβήξει τον δρόμο τους. Έχουμε μπει όλοι σε σχολές και ζούμε εκτός Άρτας. Είμαστε σε μια χώρα, στην οποία οι μπάντες που ζούνε αποκλειστικά και μόνο από αυτό, είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ξέρουμε ότι θα χρειαστεί ακόμα να ρίξουμε πολύ ιδρώτα για να το καταφέρουμε. Όλοι μας έχουμε σκεφτεί την μπάντα να κάνει tour σε όλο τον κόσμο και να κάνουμε live, live, live και τίποτα άλλο. Σίγουρα όλοι το θέλουμε και είναι και το λογικό. Δηλαδή αν με ρώταγε κάποιος: «Χρήστο, στη ζωή σου θέλεις να είσαι σε ένα γραφείο και να δουλεύεις σε μια εταιρία ή να γυρνάς τον κόσμο παίζοντας μουσική;» νομίζω πως δεν χρειάζεται καν να απαντήσω. Εμείς θα το τραβήξουμε μέχρι όσο πάει, είτε αυτό συνεπάγεται live με 40 άτομα από κάτω, είτε live με τα φιλαράκια μας τους Maiden στο ΟΑΚΑ, με 80.000 κόσμο (ok, το γάμησα).

Μιλάμε συνέχεια για live. Πρόσφατα μοιραστήκατε τη σκηνή στο POMFest με τους V.I.C. και τους 1000mods. Πες τα μου όλα. (χαχα)
Ωχ καλά... Από πού να αρχίσω; Από τον κόσμο; Από την στήριξη; Από τις μπάντες; Από την παρέα; Μιλάμε για τις δυο πιο ανερχόμενες μπάντες της Ελλάδας και είχαμε την χαρά να παίξουμε μαζί τους. Το βράδυ της Τετάρτης πιστεύω ήταν όλα τέλεια. Το party το ξεκινήσαμε εμείς. Παίξαμε 7 τραγούδια από τον δίσκο και μια διασκευή (Queens of the stone age - My god is the sun) και κάπως έτσι ζεστάθηκαν οι από κάτω. Στην συνεχεια οι V.I.C.. Δυστυχώς δεν τους είχα ξαναδεί και αυτή ήταν η πρώτη φορά. Τόσο χτύπημα και τόσο "χορό" είχα καιρό να ρίξω (Είμαστε και Ηπειρώτες βλέπετε…). Συνέχεια για τα αγαπητά σε όλους μας Χιλιομόδια. Πρώτο live με τον νέο δίσκο… Όχι sorry… Πρώτο live με την καινούρια δισκάρα. Από πού να αρχίσω και που να τελειώσω; El rollito, Claws, She, Vidage, Super van vacation, Low (προσωπικό αγαπημένο του νέου δίσκου). Από το κοινό δεν είχε φύγει ούτε ένας και το κλίμα ήταν τρομερό... Τελειώνουν και τα Χιλιομόδια και εκεί που λες, «Οk, αυτό ήταν», ανεβαίνουν on stage VIC με 1000mods και τζαμάρουν για κάνα 40λεπτό! Είχε πάει η ώρα 02:00 και νόμιζα ότι ήταν ακόμα 23:00. Τελείωσε το live και κάπου εκεί πήγαμε όλοι μαζί για μπύρες σε γνωστό ροκάδικο της πόλης... από εκεί και μετά δεν θυμάμαι πολλά (χαχαχα)

Καλοκαίρι έρχεται άρα κι άλλες συναυλίες κι άλλα φεστιβάλ, ε; Θα σας δούμε κάπου;
Βεβαίως! 2-3 Αυγούστου έχουμε τη χαρά να παίξουμε σε ένα από τα μεγαλύτερα καλοκαιρινά festival της Ελλάδας. Fuzztastic Planet fest, λοιπόν! Μια πρώτη ματιά στο line up θα πείσει νομίζω τους πάντες να έρθουν. The Vindage Caravan, 1000mods, PATER NEMBROT, RoadKillSoda, Tuber, this is nowhere, PSYCHEDELIC TRIPS TO DEATH, When Oceans Align, Reversed Nature (διάβασε τη συνέντευξη τους εδώ) και GodSleep. Γενικά το θέμα live μας πηγαίνει καλά φέτος, όπως είπα και πριν τη μια με VIC και 1000mods και την άλλη με όλα αυτά τα συγκροτήματα. Το μέρος είναι τρομερό μπορείτε απλά να ψάξετε και να τσεκάρετε. Μετράμε τις μέρες αντίστροφα!


Οι Lock ‘Ν’ Load, είναι:
Vocals: Γιώργος Νάτσης
Bass: Ορέστης Παπαδόπουλος
Guitar: Γιώργος Πάγκαλης
Drums: Χρήστος Κακαριάρης

Για εσάς που δεν τους ξέρετε αναζητείστε τους εδώ:

FB page - BandCamp  (Να ακούσετε και το δίσκο, ντε!)

Συνέντευξη στην Ελπίδα Πουρναρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.