Πιο πρόσφατα

6/5/14

Reversed Nature: "Επιρροή μας είναι η ζωή που έχουμε ζήσει, ζούμε και θα ζήσουμε"

Δημιουργήθηκαν σχεδόν μία δεκαετία πίσω στον χρόνο. Ο ήχος τους σε πορώνει. Το όνομά τους σημαίνει «Αντίστροφη Φύση». Τι; Ακόμα δεν κατάλαβες; Ο λόγος για τους Reversed Nature, που υπεβλήθησαν σε μία mini ανάκριση με αφορμή την επερχόμενη κυκλοφορία του τρίτου τους δίσκου, «Into the limbo».



Πώς γεννήθηκε η μπάντα και πώς καταλήξατε σε αυτό το όνομα;
Το όνομα της μπάντας προέκυψε από την όλη κατάσταση στην οποία ζούμε, τη μη «συμβίωση» του ανθρώπου με τη φύση, και τη δημιουργία μιας παραφύσης από τον ίδιο. Και είναι απλό. Το βλέπουμε από τις μαζικές καταστροφές δασικών εκτάσεων, αποξηράνσεις λιμνών και εκτροπές ποταμών. Από την ανεξέλεγκτη σφαγή ζώων ακόμα και αυτών που δεν χρειάζεται ο άνθρωπος για να ζήσει. Άρα, αν το καλοσκεφτείς, μια κατάσταση «Αντίστροφης Φύσης».

Βέβαια αυτό το όνομα προέκυψε στη πορεία όπως άλλωστε και το συγκρότημα. Δεν είναι ότι ξυπνήσαμε ένα πρωί και είπαμε ότι να, θα φτιάξουμε μια μπάντα και θα την ονομάσουμε Reversed Nature. Η αρχή έγινε όταν εγώ (Λευτέρης) και ο Αντώνης (γνωριζόμασταν από παλιά), είχαμε βρεθεί σε μια μπάντα η οποία δεν υπάρχει πια. Επειδή, βλέπεις, βαριόμασταν ένα απόγευμα, λέμε, δεν παίζουμε λίγο μουσικούλα; Φτιάξαμε τα καφεδάκια μας και ορίστε! Κοντά στα 7 χρόνια μετά, έχοντας κυκλοφορήσει δύο δίσκους, το Nature Reversed και Junkie for a Guide, τώρα στα σκαριά είναι ο τρίτος ονόματι Into the limbo. (σ.σ. Θα κυκλοφορήσει μέσω της Cosmic Eye Records στο τέλος του Μαΐου - αλλά υπάρχει ήδη σε ηλεκτρονική μορφή για όποιον ενδιαφέρεται).

Πείτε μου λίγα λόγια για τα «παιδιά» σας, τους δίσκους σας.
Γενικά υπάρχει μία κεντρική θεματολογία - ιστορία και στους τρείς δίσκους. Η ιστορία έχει να κάνει με μια φανταστική φιγούρα, τον Ανώνυμο Οραματιστή ο οποίος έχοντας χάσει τον πλανήτη του, φεύγει προς αναζήτηση καινούργιου. Στην πορεία του ταξιδιού του γίνεται μία εσωτερική πάλη με τους δαίμονές του μέχρι να βρει το νέο του καταφύγιο. Η ιστορία συνεχίζεται στον δεύτερο δίσκο, όπου καταλήγει σε έναν πλανήτη έρημο. Σε αυτή την αχανή έρημο συναντά ένα καραβάνι του οποίου αρχηγός είναι ένας κλόουν και οδηγός ένα πρεζάκι (εξ' ου και το Junkie στον τίτλο). Ωστόσο δεν καταφέρνουν να βρουν άκρη σ’ αυτό το καραβάνι και πεθαίνουν. Και φτάνουμε στον τρίτο δίσκο, στον οποίο ο ήρωας μας ξυπνάει στην διάσταση του Limbo, δηλαδή στον κόσμο των πνευμάτων και αρχίζει να ψάχνει τρόπους για να φύγει και από εκεί.

Από πού αντλείτε όρεξη και έμπνευση για δημιουργία;
Επιρροές σε αυτά τα άλμπουμ και γενικά στη μουσική μας όπως λέω πάντα, η ζωή που έχουμε ζήσει, ζούμε και θα ζήσουμε. Αυτή είναι η πρώτη και κύρια επιρροή μας.

Αγαπημένα συγκροτήματα – «δάσκαλοι»;
Είναι πολλά και διάφορα. Σίγουρα οι μπάντες που μας μάθανε τον ήχο της ηλεκτρικής κιθάρας και μεγαλώσαμε με αυτές. Αλλά και συγκροτήματα τα οποία μας έδειξαν και ένα διαφορετικό τρόπο στο πώς παίζεται η μουσική. Όπως για παράδειγμα Neurosis, Isis, Beatles, Led Zeppelin, Hawkwind, Funkadelic, Black Sabbath. Και εντάξει, ας μην κρυβόμαστε και πίσω από το δάχτυλο μας, η ψυχεδελική kraut rock μουσική του τότε και του σήμερα είναι βασική μας επιρροή (γέλια).

Extra: Το κοντέρ τους μετράει πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε clubs της Αθήνας όπως το 7sins και το An και opening acts σε μπάντες όπως οι Βρετανοί Khuda, και πρόσφατα (Σάββατο 3/5) στο  release show του Real Eyes/Realize/Real Lies των Moat Hug. Θα ήταν ωστόσο μεγάλη παράλειψη, να μην αναφερθεί η πρόσφατα ανακοινωθείσα συμμετοχή τους στο Fuzztastic Planet Festival 2014 που θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Αυγούστου στη Λίμνη Κοκκινογείων, στη Δράμα, μαζί με τους: The  Vintage Caravan, 1000Mods, Pater Nembrot, Roadkillsoda, This is Nowhere, Psychedelic trips to death, Godsleep, Lock 'n' Load κι άλλα ονόματα της εγχώριας και μη μουσικής σκηνής.

*Οι Reversed Nature είναι οι: Αντώνης (4χορδο), Λευτέρης (τύμπανα), Δήμητρα (φωνή), Μιχάλης (κιθάρα).
Μπορείτε να τους βρείτε στα
Facebook - Bandcamp - Official Blog

Συνέντευξη στην Ελπίδα Πουρναρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.