Πιο πρόσφατα

26/5/14

Λεωνίδας Μπαλάφας @ Μύλος Club, 23/5/2014

Διαβάζουμε στο δελτίο τύπου: "Ο Λεωνίδας Μπαλάφας, μετά την ολοκλήρωση του κύκλου παρουσίασης του «Απηλιώτη», επιστρέφει στον ηλεκτρικό ήχο, και ανοίγει έναν καινούργιο κύκλο παραστάσεων."

Με την παλιά του μπάντα, τουλάχιστον κατά τα 4/6, ο Λεωνίδας Μπαλάφας επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και το Μύλο, πρώτη φορά με αυτήν τη σύνθεση. Από τις τελευταίες "χειμερινές" εμφανίσεις τους, καλύτερο κλείσιμο για τη φετινή σεζόν στη Θεσσαλονίκη δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε.


Αυτός που σίγουρα έκλεψε την παράσταση ήταν ο Αργύρης. Ποιος είναι ο Αργύρης; Ο ηχολήπτης, ο οποίος τράβηξε τα πάνδεινα, καθώς φάνηκε, από το πλήθος των έγχορδων, πνευστών κρουστών, ηλεκτρικών και ακουστικών οργάνων. Φυσικά δεν γίνεται να παραλείψουμε τον Κώστα Στεργίου, τον Σπύρο Βρυώνη, τον Λευτέρη Βαρθάλη, τον Κώστα Φόρτσα, το Νίκο Παγώνη, το Βαγγέλη Κατσαρέλη, και τον άνθρωπο που... σέρνει το χορό, τον ίδιο το Μπαλάφα.

Στο μουσικό σκέλος, παρακολουθήσαμε ένα κράμα παλαιών και νέων τραγουδιών του Λεωνίδα Μπαλάφα, "ταξιδεύοντας" από το 2009 στο 2013 και πάλι πίσω, με "αναφορές" και σε παλιότερες εποχές, με διασκευές στο... χαρακτήρα της μπάντας. Κομμάτια από τον Απηλιώτη, τον πιο πρόσφατο δίσκο του, αλλά και από τους τρεις προηγούμενους, δεμένα μοναδικά.

Ο κόσμος δεν θα μπορούσε παρά να παρασυρθεί, από φάνκυ σε ρέγγε και από ροκ σε ρεμπέτικους ήχους, οι οποίοι, αν και δια μέτρου αντίθετοι, μοιάζουν τόσο οικείοι μεταξύ τους σε αυτό το live. Ο, γεμάτος από όλες τις ηλικίες, Μύλος δείχνει να ταιριάζει απόλυτα στο Λεωνίδα, κάθε εποχή και σε κάθε μουσικό του μονοπάτι.

Μιλώντας για τις ηλικίες, ξέρατε εσείς ότι ο Μπαλάφας μπορεί να φέρει στο ίδιο σημείο και να προκαλέσει τα ίδια συναισθήματα τόσο σε εφήβους όσο και σε μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους; Για να μην μιλήσουμε για όσους βρίσκονται στην 3η δεκαετία της ζωής τους.

Σχεδόν 24 ώρες μετά, έχουμε αρχίσει να αφήνουμε το χθεσινό live πίσω μας, ίσως και γι αυτό μοιάζουν γενικόλογα τα όσα γράφουμε... Όσοι χάσατε την ευκαιρία, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι την επόμενη, όσοι βρεθήκατε εχθές στο Μύλο, είστε μάλλον χορτασμένοι (για λίγο τουλάχιστον!). Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να βρείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες της βραδιάς εδώ (δυστυχώς λόγω τεχνικού προβλήματος έχουν διασωθεί μόνο κάποιες από τις φωτογραφίες).

Λάμπρος Loco Παπαευθυμίου

2 σχόλια:

  1. "στην 3η δεκαετια της ζωης τους",δεν τους λες και μεγαλυτερης ηλικιας ανθρωπους!!! Εκτος κι'αν εννοεις "στην 3η ηλικια",γιατι κι απ'αυτους εχει πιστο κοινο ο Λεωνιδας και ηταν οντως παροντες εκεινο το βραδυ στο Μυλο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, όχι, ο συνειρμός ήταν "ας μην μιλήσουμε γι αυτούς που είναι στην 3η δεκαετία της ζωής τους και είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με το Μπαλάφα". Οι μεγάλοι άνθρωποι... ε είναι μεγάλοι!

      Διαγραφή

Thank you, and may the force be with you.