Πιο πρόσφατα

28/3/14

Sigiriya (ex Acrimony) @ Six D.O.G.S. - Opening acts: Pools of Mercury & Korsikov

Λόγια λίγα, μουσική πολλή, μπύρα και καλή παρέα βασικά συστατικά μιας μέρας καθημερινής αλλά τόσο διαφορετικής από τις άλλες. Πρώτοι στη σκηνή βγήκαν οι Pools of Mercury, γύρω στις εννιά παρά. Το setlist τους, ιδανικό για το ξεκίνημα της βραδιάς, με το (δικό μου αγαπημένο) κομμάτι Stone City Highway να συμπεριλαμβάνεται σε αυτό, ήταν αρκετό για να προθερμάνει όλους όσοι ήμασταν από νωρίς εκεί. Φάνηκε πως ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν και γκρούβαραν άψογα, με έμφαση στις ρυθμικές εναλλαγές και τα όμορφα περάσματα σε πιο υπόγειες μελωδίες.


Στη συνέχεια εμφανίστηκαν οι Korsikov, επίσης εγχώρια μπάντα. Λίγο πιο punk ύφος, σχήμα με δύο χαμηλά κουρδισμένες κιθάρες που αντιστάθμιζαν την απουσία μπάσου και τύμπανα που σε έκαναν να «χτυπιέσαι». Έκπληξη αποτέλεσε και η σύμπραξή τους επί σκηνής με τον frontman των Sadhus, που απογείωσε την εμφάνιση.

Last but not least, ανέβηκαν στο stage του Six D.O.G.S., - ποιοι άλλοι; - οι εξ Ουαλίας ορμώμενοι Sigiriya. Η μπάντα που προήλθε από τους θρυλικούς Acrimony και βασίζεται κατά κόρον σε heavy trance και rock n’ roll ήχους απαρτίζεται από τους: Matt "Pipes" Williams (φωνή), Darren Ivey (τύμπανα), Stu O’Hara (κιθάρα), Paul "Mead" Bidmead (μπάσο). Πρώτη επίσκεψή τους στη χώρα μας - δεύτερη εμφάνιση στη σειρά, μετά το live την Κυριακή στο Block 33, στη Θεσσαλονίκη - ήρθε και η ώρα της Αθήνας.

Με «μουσικό χαλί» το Electric worry από Clutch όση ώρα οι μουσικοί έστηναν τύμπανα, κούρδιζαν κιθάρες και ρύθμιζαν τις τελευταίες λεπτομέρειες, η νύχτα προμηνυόταν… βρείτε εσείς τη λέξη͘ γιατί εγώ να περιγράψω την όλη φάση μόνο με μία δε γίνεται!

«The mountain goat» και «Whisky song» - τραγούδια από το πρώτο τους άλμπουμ «Return to Earth» - ήταν από τα πρώτα που ακούστηκαν και τότε ο ρυθμός και το κέφι κορυφώθηκαν. Καλησπερίζοντας και ευχαριστώντας μας στα ελληνικά ο τραγουδιστής της μπάντας, Matt, μας προϊδέασε για τη συνέχεια της βραδιάς. Το κουαρτέτο επικεντρώθηκε κυρίως στην παρουσίαση της νέας του δουλειάς, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα και συγκεκριμένα στις 21 Απριλίου με τίτλο «Darkness Died Today» (Candlelight Records). Το live έκλεισε αρκετή ώρα μετά με το δεκάλεπτο «Deathtrip to Eryri» και την υπόσχεση μιας γρήγορης αντάμωσης επί ελληνικού εδάφους. Ας ελπίσουμε ότι τότε θα μπορούμε φεύγοντας να έχουμε κι από ένα CD ανά χείρας.

ΥΓ: Τα εύσημα ανήκουν στα παιδιά από τη Smoke the Fuzz Gigs -και ειδικότερα στην Ελίνα- και Decibel Prods που μας χάρισαν αυτές τις όμορφες βραδιές τόσο σε Αθήνα όσο και Θεσσαλονίκη.

Cheers!

Οι υπόλοιπες φωτογραφίες της βραδιάς εδώ.

Ελπίδα Πουρναρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.