Πιο πρόσφατα

25/3/14

Ξεκινούν οι ημιτελικοί της Battle of the Bands!

BATTLE OF THE BANDS @ Eightball Live Stage:

Όλες οι πληροφορίες για τους δύο Ημιτελικούς


H ώρα για την Ημιτελική Φάση της «Μάχης των «Συγκροτημάτων» στο Eightball Live Stage της Θεσσαλονίκης, έφτασε!


Ο Α’ Ημιτελικός του BATTLE OF THE BANDS διεξάγεται την Τρίτη 25 Μαρτίου 2014, με τη συμμετοχή των ANEF / BEEROCRACY / MARVEL ZEROES / RELATIVES / THE STRAW DOGS / WHITE ROOM, ενώ ο Β’ Ημιτελικός την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014, με τη συμμετοχή των EMBARGO / HOI-POI FARPLANE WIND / SHAD3S / STINKFOOT / THE BAND SAWS / VITAL SECRET.

Τα έξι γκρουπ που θα βγουν πρώτα από τις δυο βραδιές, θα διαγωνιστούν στον Μεγάλο Τελικό, η ημερομηνία του οποίου δεν έχει οριστεί ακόμη από την οργανωτική επιτροπή. 

*********

Το BATTLE OF THE BANDS 2014 διεξάγεται με ώρα έναρξης στις 20:00 και με τους εξής όρους:

- Τα συγκροτήματα ερμηνεύουν 6 κομμάτια το καθένα με ελεύθερο ρεπερτόριο (δικές τους συνθέσεις ή διασκευές) χωρίς κανένα περιορισμό στο είδος της μουσικής.

- Το κοινό ψηφίζει ένα από αυτά γράφοντας το όνομά του στο πίσω μέρος του εισιτηρίου εισόδου και ρίχνοντάς το σε κάλπη. Τα αποτελέσματα εκδίδονται αμέσως μετά τη λήξη της συναυλίας. 

- Για τα συγκροτήματα, που παίρνουν μέρος στο διαγωνισμό έχει εξασφαλιστεί επί πλέον προβολή ως εξής: 
• Μετάδοση των τραγουδιών τους από το διαδικτυακό ραδιόφωνο SUMMER RAIN ROCK RADIO.

• Μετάδοση video clip (εφ’ όσον έχουν) από τη web TV του διαδικτυακού ραδιοφώνου των «φίλων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης».

• Πλήρες ρεπορτάζ της συναυλίας με φωτογραφίες και βιογραφικό του κάθε συγκροτήματος δημοσιεύεται στο i-JUKEBOX.gr, με τη στήριξη του οποίου πραγματοποιείται ο διαγωνισμός, και στην ομάδα του Facebook BATTLE OF THE BANDS THESSALONIKI. 

*********


Χορηγοί του BATTLE OF THE BANDS 2014 είναι η εταιρία MUSIC FACTORY ENTERTAINMENT (Γρηγορίου Λαμπράκη 246, Άνω Τούμπα) που δραστηριοποιείται στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας και ψυχαγωγίας, τα μουσικά όργανα ΡΙΧΑΡΔΟΣ (Παπαναστασίου 76 και 69 & Κωνσταντινουπόλεως 27) και τα στούντιο MAGNANIMUS (Μητροπόλεως 129), JAM (Αρτέμιδος 60), RED STUDIO (Σαρανταπόρου 29), REVOLVER (Ικτίνου 18) και EASTSIDE (23ο χλμ Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου).
Το BATTLE OF THE BANDS 2014 διοργανώνεται με τη στήριξη του i-JUKEBOX.gr και της ‘OVER THE TOP’ PROMOTION, ενώ χορηγoί επικοινωνίας είναι το SUMMER RAIN ROCK RADIO και το JUSTBANDS.GR.

* Δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται στο jnegris@otenet.gr ή το 6944 59-75-05.

*********

BATTLE OF THE BANDS

Eightball Live Stage (Πίνδου 1 - Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη) 

A’ Ημιτελικός - Τρίτη 25 Μαρτίου 2014 

Συμμετέχουν οι: 

ANEF
BEEROCRACY
MARVEL ZEROES
RELATIVES
THE STRAW DOGS
WHITE ROOM

Β’ Ημιτελικός – Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Συμμετέχουν οι:

EMBARGO
HOI-POI FARPLANE WIND 
SHAD3S
STINKFOOT
THE BAND SAWS 
VITAL SECRET

*********

Ώρα έναρξης: 20.00 / Είσοδος με μπύρα: 6€

Facebook Event

*********

Λίγα λόγια για τα συγκροτήματα:

Α’ Ημιτελικός – Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ANEF
Οι ΑΝEF είναι μια garage punk rock noise μπάντα που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2013. Αποτελείται από εφήβους (16-18) ετών, που φοιτούν στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Έχουν συμμετάσχει σε ερασιτεχνικές συναυλίες, σχολικά φεστιβάλ καθώς και σε συναυλία συμπαράστασης στους εργαζομένους της ΕΤ3. Το επόμενο διάστημα προγραμματίζουν να μπουν στο studio για την πρώτη τους ηχογράφηση.
Το group αποτελείται από τους:
Νίκο Χρυσοχόο, ηλεκτρική κιθάρα
Βασίλη Βλέτση, ηλεκτρική κιθάρα
Νίκο Μπόνο, μπάσο
Ορφέα Γραμματικόπουλο, φωνητικά
Θοδωρή Τσιάκα, τύμπανα

Facebook - YouTube

BEEROCRACY
Το συγκρότημα Beerocracy πρωτοεμφανίστηκε το 2012 όταν μια μουσική ομάδα φοιτητών από το «Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης» στη Βέροια, ονόματι Χωροάτακτοι, αποφασίζει να αλλάξει το όνομά της. Το συγκρότημα πραγματοποίησε διάφορα live σε φοιτητικά φεστιβάλ κυρίως σε Βέροια και Θεσσαλονίκη. Με τη μετεγκατάσταση της σχολής στη Θεσσαλονίκη, αποκτά νέα έδρα και τέλος του 2013 και νέο ντράμερ. Το νέο συγκρότημα Beerocracy είναι το αποτέλεσμα ένωσης πέντε νέων ανθρώπων με αγάπη για τη μουσική. Κινείται γύρω από το πυρήνα της rock με έντονες αναφορές, όμως, και σε άλλα μουσικά ακούσματα όπως το funk και το blues. Με φοιτητική-νεανική διάθεση ανακαλύπτονται συνεχώς νέοι μουσικοί ορίζοντες προσανατολισμένοι ιδιαίτερα σε μουσικά ακούσματα από μεγάλους rock και blues καλλιτέχνες του παρελθόντος.
Τα μέλη:
Γιώτα Παπαχρυσού - Φωνή
Κοσμάς Σπανίδης - Κιθάρα
Γιάννης Γκίνης - Κιθάρα, Φωνητικά
Κώστας Χατζόπουλος-Βουζογλάνης - Μπάσο
Αργύρης Θώμογλου – Ντραμς

MARVEL ZEROES
Οι Marvel Zeroes, όπως αναφέρουν οι ίδιοι στο βιογραφικό τους, είναι ένα από το πιο εκρηκτικά ανερχόμενα αγγλόφωνο rock groups της Θεσσαλονίκης, με δεκάδες live εμφανίσεις στην πενταετή πορεία τους. Τον Σεπτέμβριο του 2009 συναντιούνται στην Θεσσαλονίκη τρεις μουσικοί με σκοπό την δημιουργία μιας rock μπάντας, της οποίας αργότερα οι ίδιοι θα γίνουν οι πιο πιστοί οπαδοί. Mε βασική αρχή την αυθεντικά εναλλακτική rock άποψη στην μουσική τους έκφραση, οι Δημήτρης Γεωργουλίδης, Chris Koim και Nick Zigas, δημιουργούν τα καλλιτεχνικά τους alter ego, τους MARVEL ZEROES. Λίγα χρόνια μετά, με την προσθήκη των John Konou (ηλεκτρική κιθάρα) και Andy O Hara (μπάσο) στο σχήμα, οι MARVEL ZEROES απογειώνονται και συνεχίζουν, σαν άξιοι Rock αντιήρωες, να ξεσηκώνουν το κοινό και να προσφέρουν τις μουσικές τους υπηρεσίες με ανεβασμένη διάθεση και αμείωτη ένταση. Αυτόν τον καιρό ηχογραφούν το προσωπικό τους μουσικό υλικό, μέσα από το οποίο ήδη ξεχωρίζει το τραγούδι “Human… right?”, το οποίο κυκλοφορεί από την Phonograph και περιέχεται στη συλλογή «ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ», μια συλλογή τραγουδιών ενάντια στο φασισμό, παρέα με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσουν τον πρώτο τους προσωπικό δίσκο. Οι εμφανίσεις τους χαρακτηρίζονται ως δυνατά rock parties, με ρεπερτόριο που συνδυάζει μοναδικά τις πιο ξεσηκωτικές rock μελωδίες. 
Τους Marvel Zeroes αποτελούν οι:
Δημήτρης Γεωργουλίδης (φωνητικά)
Chris Koim (πλήκτρα)
John Konou (κιθάρα)
Andy O Hara (μπάσο)
Nick Zigas (τύμπανα)

Facebook

RELATIVES
Το συγκρότημα είναι από τη Σίνδο της Θεσσαλονίκης και δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2012. Έχει επιρροές κυρίως από Red Hot Chili Peppers, Lenny Kravitz, Rage Against The Machine και άλλους. Έχουν κάνει εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης και των περιχώρων. Τώρα δουλεύουν πάνω στα δικά τους τραγούδια με στόχο την παραγωγή του δικού τους δίσκου.
Η σύνθεση του γκρουπ:
Γιάννης Ζαγκότσης (κιθάρα-φωνή)
Δημήτρης Οικονόμου (ντραμς-φωνή)
Ιάσονας Οικονόμου (μπάσο)

Facebook - YouTube

THE STRAW DOGS
Δημιουργήθηκαν στα μέσα του 2006 στα δυτικά της Θεσσαλονίκης από μία παρέα γυμνασίου, με σκληρό ήχο και ύφος παίζοντας σε συνοικιακά κέντρα και εκδηλώσεις. Τον επόμενο χρόνο ηχογραφούν το πρώτο τους demo με δικά τους τραγούδια. Οι εμφανίσεις συνεχίζονται σε πολλά σημεία και μαγαζιά της πόλης φτάνοντας τα 27 live σε ενάμιση χρόνο. Δυο χρόνια μετά το group διαλύεται λόγω σπουδών και υποχρεώσεων. Το 2013 όμως ξαναμπαίνουν στο studio με περισσότερες επιρροές, ιδέες και διάθεση για πολλά live και ένταση. Το ύφος της μπάντας είναι Indie/punk/rock.
Η σύνθεση του συγκροτήματος:
Χρήστος Μπαρλής, Vox/κιθάρα
Ορέστης Μαρκάκης, κιθάρα
Κώστας Ξανθόπουλος, μπάσο
Κώστας Τιριτίδης, ντραμς

Facebook - YouTube

WHITE ROOM
Το συγκρότημα White Room ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2009 από τον Σταμάτη Βαμβακούδη (φωνή, κιθάρα) και τον Τριαντάφυλλο Ηλιάδη (ντραμς), στην Θεσσαλονίκη. Το διμελές σχήμα άρχισε να κάνει πρόβες και να συνθέτει τα δικά του τραγούδια. Τον χειμώνα του 2012 ο Λάμπρος Παπαδόπουλος (μπάσο, φωνή) και ο Γιώργος Μηλώσης (πλήκτρα) έγιναν μέλη του συγκροτήματος και το σχήμα ολοκληρώθηκε. Από αυτή τη στιγμή αρχίζουν οι live εμφανίσεις και η ηχογράφηση του πρώτου άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο “Pride & Pain” το οποίο ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2013. Οι White Room συνεχίζουν στα rock μονοπάτια με έναν νέο δυναμικό δίσκο ο οποίος αναμένεται να ηχογραφηθεί μέσα στην χρονιά. 

Facebook - YouTube

Β’ Ημιτελικός – Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

EMBARGO
Οι Embargo είναι μια instrumental μπάντα με Heavy και Stoner Rock ήχους. Ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες και το πάθος για την μουσική. Έχουν πάρει μέρος σε αρκετές σχολικές και εξωσχολικές εκδηλώσεις, καθώς και σε κάποια φεστιβάλ, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Τα ακούσματά τους αποτελούνται κυρίως από Pink Floyd, Led Zeppellin, Guns Ν’ Roses, AC/DC, Karma To Burn, Kyuss, System of A Down και Tool. Επιπλέον το συγκρότημα έχει ασχοληθεί και με την σύνθεση δικών του κομματιών. Παρότι στους Embargo αρέσει η instrumental μουσική βρίσκονται ακόμα στην αναζήτηση μιας φωνής που να ταιριάζει στο είδος της μουσικής, που ερμηνεύουν.
Τους Εmbargo αποτελούν οι:
Alex Chrima (12 ετών), ντραμς 
Johnny Chrima (14 ετών), κιθάρα
Harry Nill (14 ετών), κιθάρα
Ψηλός (14 ετών), μπάσο 

Facebook - YouTube

HOI-POI FARPLANE WIND
Τριμελές Garage lo-fi σχήμα απο την Θεσσαλονίκη. Η μπάντα ξεκίνησε στις αρχές του 2011 ως cover band. Μετά από μια διακοπή από το καλοκαίρι του 2011 ως την άνοιξη του 2012 η μπάντα επανενώθηκε και είχε μια live εμφάνιση, ενώ ακολούθησε η ηχογράφηση του πρώτου τους EP “Powerhouse Dynamics”, τον Αύγουστο του 2013.
Τα μέλη της μπάντας είναι:
Κώστας Γραμμάδας - κιθάρα και φωνή
Θοδωρής Δοδούσης - μπάσο και δεύτερη φωνή
Αλέξανδρος Γραικός - ντραμς

Facebook

SHAD3S
Οι Shad3s είναι ένα νέο μέταλ συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη, που δημιουργήθηκε το 2011 και αποτελείται από τον Άκη Ραδόπουλο στην κιθάρα, τον Γιάννη Ραδόπουλο στα ντραμς και τον Γιάννη Χριστάκη στο μπάσο και τη φωνή. Έχουν παίξει σε αρκετά μαγαζιά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αλλά και σε διάφορα φεστιβάλ. Αυτήν την περίοδο ετοιμάζουν το πρώτο τους demo το οποίο και θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2014. Το στυλ της μουσικής είναι ένα ανακάτεμα stoner και thrash metal.

Facebook

STINKFOOT
Οι Stinkfoot δημιουργήθηκαν στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης με σκοπό να παίξουν σε μία μόνο συναυλία, για τα Χριστούγεννα. Άρχισαν απλά με διασκευές, αλλά μετά από τη συναυλία κατάλαβαν πως ταιριάζουν πολύ, και συνέχισαν να βρίσκονται, να παίζουν, και να γράφουν τραγούδια. O ήχος τους συμμερίζεται τα στοιχεία της κλασικής rock, με λίγα στοιχεία metal, αλλά και επιρροές από blues. Έχουν πάρει μέρος στις ακόλουθες συναυλίες:
• Χριστουγεννιάτικη συναυλία στην πλατεία της Νέας Μηχανιώνας 21/12/13
• Συναυλία στο θέατρο Κάππα στο πλαίσιο του Thermaikos Music Festival 2014
Τα μέλη:
Θανάσης Βαρσαμάς: Φωνή
Θοδωρής Κάλφας: Κιθάρα
Νίκος Μαχαιράς: Κιθάρα, Μπάσο
Ράμι Αλμπελμπέισι: Κιθάρα, Μπάσο
Τάσος Καραγιαννόπουλος: Ντραμς

Facebook

THE BAND SAWS
Οι Band Saws δημιουργήθηκαν το Σεπτέμβριο του 2011 από το Χάρη Γουσγουριώτη, για να πάρουν μετά από διάφορες αλλαγές την τελική τους μορφή τον Νοέμβριο του 2013. Είναι επηρεασμένοι πολύ από ροκ ελληνικά και ξένα ακούσματα άλλων δεκαετιών, κάτι όμως που δεν τους περιορίζει στο να παίζουν και πιο καινούρια κομμάτια. Ιδιαίτερη έφεσή τους, ο πειραματισμός και οι διασκευές κομματιών.
Τα μέλη:
Βίλυ Φεσσατίδου - φωνή
Μπάμπης Έξαρχος - κιθάρα και φωνή
Χάρης Γουσγουριώτης - κιθάρα και φωνή 
Νίκος Τσώνος - μπάσο
Φώτης Χριστόπουλος - ντραμς

Facebook - YouTube

VITAL SECRET
Είναι ένα μουσικό σχήμα με ήχους της Rock και Blues σκηνής. Επιλέγει και ερμηνεύει τραγούδια που επηρέασαν καθοριστικά την εξέλιξη της εν λόγω μουσικής και όχι μόνο. Συνειδητά απομακρυσμένο από τα εμπορικά «τερτίπια» της εποχής, εξελίσσει τον ήχο του, δίνοντας έμφαση στην τεχνική, κάνοντας αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς, πάντα όμως με σεβασμό στη μουσική που επιλέγεται. Η πορεία του σχήματος ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ‘80, από τους αδελφούς Καρβούνη (κιθάρες) και το Χρίστο Σταματιάδη στα τύμπανα. Οι τρεις φίλοι από ακροατές της Blues έγιναν ερμηνευτές, ξεκινώντας έτσι ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι. Αρχικά λόγω του αριθμού των μελών το όνομά του ήταν “Three and the koukos Band”. Τη δεκαετία του ‘90 συμπράττει με το μπάσο του, ο Σταύρος Τσιμπραηλίδης. Επαγγελματικοί λόγοι χώρισαν για κάποια χρονικά διαστήματα τα μέλη του group, αλλά δε στάθηκαν ικανοί να το διαλύσουν. Στα μέσα της δεκαετίας του 2000 υπήρξε μια συνεργασία με τον Κώστα Ζαχόπουλο στα φωνητικά και το σχήμα έκανε μια στροφή προς τη Rock σκηνή. Μετά την αποχώρησή του για επαγγελματικούς λόγους, το σχήμα ξαναγυρίζει σε Blues, αλλά και R&B ήχους. Το 2013 η παρέα μεγάλωσε με τη σύμπραξη του Αχιλλέα Καλλίστρατου στην τεχνική υποστήριξη και του Περικλή Χαραλαμπίδη στα φωνητικά. Το σχήμα πλέον με classic Rock και Blues ρυθμούς αποφάσισε να βγει από το studio και να παρουσιάσει το έργο του στους λάτρεις του είδους, έχοντας πλέον νέο όνομα: Vital Secret. Το ζωτικό μυστικό που κράτησε σχεδόν 25 χρόνια την παρέα ενωμένη. «Μελετάμε και παίζουμε τη μουσική που αγαπάμε, κάνουμε την τρέλα μας, περνάμε καλά. Τίποτε άλλο. Απλά συνεχίζουμε».
Το γκρουπ αποτελείται από τους:
Βασίλη Καρβούνη – κιθάρα, φωνητικά 
Κώστα Καρβούνη – κιθάρα, φωνητικά 
Χρίστο Σταματιάδη - κρουστά
Σταύρο Τσιμπραηλίδη – μπάσο
Περικλή Χαραλαμπίδη - φωνητικά 
Αχιλλέα Καλλίστρατο – τεχνική υποστήριξη

Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.