Πιο πρόσφατα

6/1/14

Κατερίνα Μακαβού @ Burlesque, 5/1/14

Μεγάλος θαυμαστής της Κατερίνας Μακαβού, από την πρώτη στιγμή που άκουσα τα τραγούδια της.  Ω, και τι χαμόγελο! Ποτέ όμως δεν κατάφερα να τη δω ζωντανά, παρόλο που, όντας Θεσσαλονικιά, επισκέπτεται συχνά πυκνά την πόλη.

Χθες είχα την ευκαιρία να την παρακολουθήσω και να την ακούσω στο Burlesque, στο κέντρο της πόλης, παρέα με τον Ορέστη Μπενέκα (πλήκτρα) και το Μιχάλη Βρεττά (βιολί). Ένα σχήμα ούτε ακουστικό, μα ούτε και full band, ένα σχήμα που ταιριάζει ακριβώς στο χαρακτήρα, το μουσικό και όχι μόνο, της Κατερίνας Μακαβού.

Η ατμόσφαιρα του μαγαζιού ήταν σαν φτιαγμένη για την Κατερίνα, με την ίδια στη μέση της αυτοσχέδιας σκηνής, και το μοναδικό φως του μαγαζιού πάνω σε αυτήν και τους δυο... σωματοφύλακες της. Η αλήθεια είναι πως αυτό δυσκόλεψε λίγο τη δουλειά μου, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, αλλά το αποτέλεσμα ήταν μαγευτικό για όσους βρέθηκαν εκεί.


Οι τρεις μουσικοί μας οδήγησαν σε ένα ταξίδι με αφετηρία τις προσωπικές δουλειές της Κατερίνας, με στάσεις σε διασκευές σε ελληνικά και ξένα κομμάτια, αλλά και σε... vintage περιπλανήσεις!

Χαμογελαστοί, όμορφοι άνθρωποι, που ζουν από και για τη μουσική, και είναι κρίμα που τους βλέπουμε σε τέτοιους μικρούς χώρους, όταν οι "ποπάκηδες" γεμίζουν χώρους μερικών χιλιάδων. Είχα την τύχη να γνωρίσω και από κοντά την Κατερίνα, και μου φαίνεται αδιανόητο το γεγονός πως αυτός ο άνθρωπος, έχοντας και δυο δίσκους στο ενεργητικό της(!), εμφανίζεται σε μικρούς χώρους στην ίδια της την πόλη!

Όχι πως έχω κάτι με τους μικρούς χώρους, ίσα ίσα που ένα τέτοιου είδους live προσφέρει συναισθήματα που δεν πρόκειται να βρεις σε μεγάλες συναυλίες. Είναι όμως αδικία αυτοί οι σπουδαίοι δημιουργοί και ερμηνευτές - διότι περί σπουδαίων πρόκειται - να παίζουν σε μικρά μαγαζιά όχι για το "κάτι διαφορετικό", αλλά από ανάγκη.


Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, στη χθεσινή εμφάνιση της τριάδας δηλαδή, κι επειδή τα επιπλέον λόγια είναι μάλλον περιττά, μπορείτε να βρείτε εδώ τις υπόλοιπες φωτογραφίες.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει η Κατερίνα, σχεδόν ένα χρόνο πίσω.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7/1/14 09:46

    καλα τα λες, αλλα το δίδυμο ήταν ο Ορέστης Μπενέκας και ο Μιχαλης Βρέττας στο βιολί..Υπέροχοι και οι τρεις τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο! Ζήτω συγγνώμη και διορθώνω!

      (και κάτι δεν μου κολλούσε εμφανισιακά!)

      Διαγραφή

Thank you, and may the force be with you.