Πιο πρόσφατα

30/4/13

Live Report:Υπογεια Ρευματα-Θ.Ανεστοπουλος@ΣτΝ, 26/4/13

Οι μεν, τα Υπόγεια Ρεύματα... Ο δε, ο Θάνος Ανεστόπουλος... Οι μεν, ένα απ' τα μεγαλύτερα ελληνικά ροκ συγκροτήματα.... Ο δε, κάποτε μέλος ενός άλλου μεγάλου συγκροτήματος, πάντα ποιητής... Κι ο συνδυασμός, θανατηφόρος!
Τα Υπόγεια Ρεύματα κι ο Θάνος Ανεστόπουλος έκαναν ένα μικρό κύκλο δυο εμφανίσεων στον ιστορικό Σταυρό του Νότου κι εμείς ήμασταν εκεί, στις 26 του Απρίλη, για να καλύψουμε το live και να συνομιλήσουμε μαζί τους, συγκεκριμένα με τον Κώστα Παρίσση, δεύτερη φωνή και κιθαρίστα της μπάντας. Βρεθήκαμε στο ΣτΝ από νωρίς και είδαμε κάθε τρίχα μας να σηκώνεται ακόμα και στο sound-check! Αυτό που ακολούθησε βέβαια σίγουρα το αντιλαμβάνεστε... Το πρόγραμμα ξεκίνησε ο Θάνος Ανεστόπουλος, παρέα με την κιθάρα του πηγαίνοντας μας στα γνωστά του μονοπάτια πότε τραγουδώντας και πότε απαγγέλοντας, πότε ταρακουνώντας μας και πότε ηρεμώντας μας... Προσωπικά ήταν η πρώτη μου ζωντανή επαφή με τον Θ. Ανεστόπουλο, και σίγουρα όχι η τελευταία, μιας και σε κάθε νότα έμενα εκστασιασμένος! Τα Υπόγεια Ρεύματα τα είχα ξαναδεί μια φορά, αλλά η συνεργασία των δυο μεγάλων αυτών ονομάτων επί σκηνής προσέφερε κάτι το μοναδικό! Ίσως την σχεδόν απόλυτη εμπειρία ελληνικού ροκ!

Και οι δύο έχουν προσφέρει πολλά χρόνια, πολλές πανέμορφες μουσικές και πολλές υπέροχες στιγμές σε όλους μας, είτε σε όσους τους ακολουθούν απ' την αρχή, είτε σε μας, “τις νέες γενιές”. Όταν έκαναν τα πρώτα τους μουσικά βήματα εγώ, και τουλάχιστον οι μισοί από όσους κατέκλυσαν το ΣτΝ τα δυο βράδια της Παρασκευής δεν είχαμε καν γεννηθεί και το να βλέπεις αυτούς τους ανθρώπους ζωντανά, μαζί πάνω στο stage, δεν μπορείς παρά να νιώσεις ένα περίεργο ρεύμα να σε διαπερνά, που προσωπικά δεν μπορώ να εκφράσω! Μεταξύ τους γνωρίζονται πολλά χρόνια και φάνηκε αυτό απ' τη μεταξύ τους χημεία. Κλείνοντας, θα θελα να πω ότι αυτό που μας έμεινε φεύγοντας ήταν μια γλυκόπικρη γεύση... Γλυκιά για όσα όμορφα ζήσαμε και νιώσαμε... Πικρή, γιατί αυτή η μουσική ένωση διήρκεσε μόλις δυο εμφανίσεις...! Επίλογος στο κείμενο μας, η μίνι συνέντευξη που μας παραχώρησε πριν το live ο Κώστας Παρίσσης, σχετική με αυτό το μουσικό πάντρεμα και τη νέα δουλειά των Υπογείων Ρευμάτων.

Συνήθως ξεκινάμε τις συνεντεύξεις με μια αναδρομή στην ιστορία της μπάντας αλλά με σας δεν χρειάζεται, όλοι ξέρουν τα Υπόγεια Ρεύματα...
Δεν τα ξέρουν όλα όμως! Άλλα δεν είναι ανάγκη και να τα μάθουν...! (γέλια)

Προσωπικά μεγάλωσα ακούγοντας Υπόγεια Ρεύματα, χωρίς να θέλω να πω κάτι για την ηλικία βέβαια! (γέλια) Μετράτε πολλά χρόνια πορείας, μεγάλους δίσκους, εμφανίσεις σε μεγάλες σκηνές, πλάι σε άλλα μεγάλα ονόματα και φτάνουμε στο 2013 κι ακόμα μια τέτοια συνεργασία, μαζί με το Θάνο Ανεστόπουλο αυτή τη φορά. Μιλήστε μας λίγο γι αυτό, πως έπεσε η ιδέα στο τραπέζι, για τις επαφές....
Με το Θάνο είμαστε φίλοι από παλιά, φαντάσου ότι τα παιδιά, σαν Διάφανα Κρίνα, όταν κάνανε τον πρώτο τους δίσκο, νομίζω, τον κάνανε στο στούντιο που έχω. Είμαστε φίλοι δηλαδή ουσιαστικά από τότε που δημιουργήθηκαν τα Κρίνα. Όλα αυτά τα χρόνια ζούσαμε παράλληλες ζωές, αποφασίσαμε λοιπόν, ξέροντας ότι οι μουσικές μας έχουν έναν κοινό άξονα, να κάνουμε μια σειρά παραστάσεων, να κάνουμε παρέα και μπορεί να κάνουμε και κάποιες καλοκαιρινές μαζί.

Ακόμα καλύτερα! Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησαν δυο νέα singles από την επικείμενη δισκογραφική δουλεία σας, μετά από αρκετό καιρό είναι η αλήθεια, μαζί και αρκετές εμφανίσεις. Έχετε στα σκαριά κι άλλες, ίσως κι εκτός Αθηνών....
Κοίτα, υπάρχει ένα σχέδιο, μέχρι να καλοκαιριάσει τελείως έχουμε δυο ή τρεις ακόμα, οι οποίες είναι κλειστού τύπου και μετά αισίως θ' αρχίσουν οι καλοκαιρινές.

Να σας περιμένουμε και προς τα βόρεια;
Ναι, να μας περιμένετε!

Αναφέραμε και το νέο δίσκο που ετοιμάζετε, θέλετε να μας πείτε λεπτομέρειες γι αυτό;
Θα βγάλουμε κι άλλα (κομμάτια) με τον ίδιο τρόπο, στην ουσία δηλαδή αυτό που κάνουμε είναι να εκδώσουμε στην αρχή το υλικό μας, το οποίο μπορεί να είναι και μεγαλύτερο, απ' αυτό που θα μπει στο δίσκο, μέσω του διαδικτύου, και μετά να κάνουμε εμείς οι ίδιοι μια επιλογή, αφού το χουμε παίξει και το χει ακούσει ο κόσμος, να κάνουμε μια επιλογή απ' αυτά τα κομμάτια και να τα βγάλουμε σε βινύλιο.

Θα συνδυάσετε δηλαδή το παρελθόν με το παρόν-μέλλον...
Το πολύ νέο με το “old time classic”, που είναι ένα βινύλιο, με πολύ ωραίο artwork....

Σίγουρα θα το εκτιμήσει κι ο κόσμος, γιατί πλέον όλοι απ' το ίντερνετ κατεβάζουν...
Να το κατεβάσουν! Να το έχουνε, να το ακούνε, κι αν θελήσουν το άλλο, το όποιο θα είναι “προϊόν”, ειδικά για κάποιους που αγαπάνε τη μαγεία του βινυλίου, να το αγοράσουνε.

photos by: Anastasia Manoloudi, Lambros Loco

Σ.σ. Οι υπόλοιπες φωτογραφίες βρίσκονται στη σελίδα μας στο Facebook: http://www.facebook.com/summer.rain.rwr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Thank you, and may the force be with you.